spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTNoi obiective anunţate de singura profesoară cu 10 la definitivat

Noi obiective anunţate de singura profesoară cu 10 la definitivat

Profesoara Alexandra Verniceanu a devenit un exemplu de devotament și perseverență în învățământul botoșănean, după ce a obținut singura notă de 10 înregistrată pe plan local la examenul de definitivat.

În vârstă de 27 de ani, Alexandra Verniceanu, acum profesoară de Limba Franceză la Școala Gimnazială Nr. 1 Stăuceni, și-a alcătuit cu grijă și răbdare cariera, investind în studii deosebite și formare continuă.

După absolvirea Facultății de Litere a Universității din București, specializarea Română-Franceză, tânăra profesoară a urmat și un masterat francofon deosebit de valoros la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, tot la aceeași universitate. În plus, pentru a completa portretul unui cadru didactic desăvârșit, ea a participat la programe de formare psihopedagogică de nivel I și II, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației.

Chemare urmată cu eforturi consecvente

Despre examenul de definitivat, Alexandra Verniceanu a mărturisit că a fost o provocare, însă pregătirea solidă și practica de specialitate au constituit pilonii care i-au asigurat succesul.

„Examenul de definitivat prezintă un nivel mediu de dificultate. Totuși, cred că partea care le creează profesorilor de limbi străine cea mai mare provocare este literatura, care nu se predă la școală. Chiar și în cazul profesorilor de limba română de gimnaziu se remarcă lacune însemnate, tocmai pentru că procentul de literatură atins de programa școlară aferentă ciclului gimnazial este net inferior celui cuprins în programa pentru liceu.

Ceea ce mi-a asigurat reușita este, în cea mai mare proporție, pregătirea temeinică din facultate, împletită cu practica de specialitate. Consider că dacă te pregătești serios pe parcursul studiilor și realizezi cu asiduitate activități didactice, ești pregătit în fața fiecărui examen din învățământ. Totuși, pentru a fi sigură că nu voi întâmpina obstacole la examen, am recapitulat toată materia pe parcursul a trei săptămâni”, a mărturisit Alexandra Verniceanu.

Angajament ferm de dezvoltare continuă

Succesul examenului de definitivat înseamnă doar începutul unei cariere promițătoare pentru tânăra profesoară, care și-a stabilit deja noi obiective și planuri ambițioase pentru viitorul său pedagogic.

„Pentru a-mi dezvolta abilitățile de predare și a rămâne la curent cu noile tendințe în educație, îmi propun să particip la cât mai multe cursuri de formare didactică, conferințe pe tema educației, dar și activități curriculare și extracurriculare. În acest sens, m-am înscris deja în proiectul POCU „Împreună pentru noi oportunități în regiunea NE”, care cuprinde un cumul de cursuri pentru dezvoltarea competențelor digitale, sociale, civice, antreprenoriale etc și intenționez să mă înscriu la examenul de acordare a gradului didactic II”, a afirmat cadrul didactic.

În județul Botoșani, rata de promovare a examenului de definitivat din acest an este de 78,42%, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Proba scrisă a fost susținută de 139 de profesori debutanți dintre cei 160 admiși, pentru 25 de specializări. În urma evaluării, 109 cadre didactice au fost promovate, 28 dintre acestea obținând note cuprinse între 9 și 9,99 și 43 obținând note între 8 și 8,99. La polul opus, 30 de cadre didactice au fost respinse, cinci dintre candidați fiind evaluați cu note sub 5.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...