sâmbătă, mai 11, 2024
AcasăLocal BTAutoritățile încearcă să elibereze orașul de mașini abandonate și vechituri (video)

Autoritățile încearcă să elibereze orașul de mașini abandonate și vechituri (video)

Consilierul local Eugen Țurcanu a semnalat, în ședința de vineri a deliberativului, că sute de locuri de parcare din municipiul Botoșani sunt ocupate de autovehicule abandonate. El propune ca autoritățile să aplice sancțiuni proprietarilor neglijenți.

„Este plin orașul de mașini abandonate, care ocupă sute de locuri de parcare. Nu înțeleg ce așteptăm ca să facem o razie în tot orașul. Să mai dăm posibilitatea altora să găsească loc de parcare în cartierul reședință”, a fost interpelarea lui Eugen Țurcanu.

„Trebuie să facem o distincție între domeniul public și aceste locuri de parcare concesionate”

În legătură cu aceasta, primarul a anunțat că programul „Rabla Local” va demara săptămâna următoare și că, după încheierea perioadei de depunere a cererilor, vor avea loc verificări pentru soluționarea situației.

„Noi am făcut mereu campanii și am comunicat prin mijloacele media. Dar mai sunt unele mașini care par abandonate, dar sunt parcate pe locuri concesionate și cetățenii își plătesc locurile de parcare, chiar dacă au mașini mai vechi. Trebuie să facem o distincție între domeniul public și aceste locuri de parcare concesionate.

Am așteptat și demararea programului Rabla, care va fi deschis săptămâna viitoare prin aplicația de pe site-ul AFM, tocmai pentru a da posibilitatea botoșănenilor să-și ducă mașinile la un centru de casare. Cu sprijinul Primăriei, pe care noi l-am aprobat în Consiliul Local, cu o susținere financiară. Deci începând de săptămâna viitoare, AFM deschide platforma. Am așteptat acest program, după care vom verifica cu Poliția Locală”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat participarea municipiului Botoșani la programul „Rabla Local”, prin intermediul căruia proprietarii de autovehicule uzate vor primi stimulente de 3.000 de lei pentru casarea acestora.

Stimulent de 3.000 de lei pentru fiecare mașină veche dată spre casare

AFM acordă în cadrul programului câte 2.400 de lei per beneficiar, reprezentând 80% din valoarea stimulentului, diferența de 600 de lei fiind acoperită din bugetul local.

„Finanțarea obținută pentru UAT Botoșani este de 960.000 lei, pentru un număr de 400 de autovehicule uzate. Solicitanții de finanțare vor depune la registratura primăriei o cerere după publicarea listelor cu solicitanții înscriși pe site-ul AFM. Contribuția UAT Municipiul Botoșani este de 240.000 lei”, au precizat reprezentanții Primăriei.

În acest sens, autoritatea locală a încheiat un contract de delegare cu AFM. Beneficiarul stimulentului de casare se angajează că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 4 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului.

„Prin acest program se dorește creșterea gradului de informare şi de conștientizare a cetățenilor municipiului Botoșani cu privire la măsurile de îmbunătățire a calității mediului prin casarea autovehiculelor uzate”, mai arată oficialii Primăriei.

Cei interesați vor depune solicitările în aplicația informatică pe care AFM o va lansa pe 1 august. Ulterior, AFM va trimite lista solicitanților și sumele necesare, iar Primăria va acorda stimulentele.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.1 ° C
19.8 °
17.2 °
60 %
6.5kmh
70 %
sâm
17 °
Dum
15 °
lun
15 °
mar
15 °
mie
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru încurajarea sportului se semnalizează clar că există și surse alternative de apă.

EDITORIAL

Nu am idee dacă și câți dintre dumneavoastră ați sesizat începutul schimbării de paradigmă din politica românească. Pentru că cel puțin aici la noi...

EPIGRAMA ZILEI

Elena ce mișca partide În cazul lui, și-a schimbat genul Că altfel, nu-l putea ucide; Deci asasin a fost ... elenul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...