spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTPeste 140 de locuri libere în liceele din judeţ

Peste 140 de locuri libere în liceele din judeţ

Peste 140 de locuri sunt disponibile în unitățile de învățământ liceal din județul Botoșani, în cea de a doua etapă de admitere a absolvenților de gimnaziu. În urma repartizării computerizate din sesiunea anterioară, 32 de elevi au rămas fără loc.

Luni a avut loc înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă, precum şi înscrierea candidaţilor care optează pentru locurile speciale din etapa a doua de admitere a absolvenților de gimnaziu în învățământul liceal.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, probele de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă se vor susţine în 1 – 2 august. În perioada 7 – 9 august este programată înscrierea candidaţilor pentru a fi repartizați pe locurile rămase libere.

În 10 şi 11 august va avea loc repartizarea candidaţilor la nivel de comisie judeţeană de admitere. Pentru această etapă de admitere se pot înscrie candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la şcolile în care au fost repartizaţi, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini, candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi, absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

De asemenea, se mai pot înscrie pentru această etapă, candidaţii care susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua şi candidaţii care optează pe locuri speciale pentru rromi şi cei care optează pentru locurile distinct alocate candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale în unităţile de învăţământ de masă.

Aproape toate locurile disponibile la liceele din Botoșani au fost ocupate în prima rundă

Pe 20 iulie a avut loc prima etapă de admitere în învățământul liceal, iar în urma repartizării computerizate, un număr de 2584 de absolvenți au fost repartizați cu succes, ceea ce reprezintă 98,7% din totalul locurilor disponibile.

De asemenea, în cadrul primei etape de repartizare a elevilor pe locurile speciale destinate elevilor rromi și elevilor cu cerințe educaționale speciale, au fost admiși 74 de candidați.

În schimb, 32 de absolvenți nu au putut fi repartizați computerizat din cauza faptului că au completat un număr insuficient de opțiuni. Astfel, în unitățile de învățământ liceal din Botoșani au rămas libere 144 de locuri.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.9 ° C
15.6 °
12.2 °
65 %
0.5kmh
100 %
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...