spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTZeci de botoşănence gravide au primit vouchere din partea primăriei

Zeci de botoşănence gravide au primit vouchere din partea primăriei

Primăria municipiului Botoșani a acordat primele vouchere din cadrul programului „Materna”, în cuantum de 2.000 de lei, cu ajutorul cărora femeile însărcinate își pot plăti medicamentele, investigațiile și consultațiile necesare.

„Deja am acordat primele vouchere, pentru 33 de beneficiare. 19 sunt înscrise în etapa I, în perioada prenatală cu sarcină în săptămâna a zecea, iar 14 sunt înscrise în excepțiile prevăzute în regulament, potrivit cărora, în termen de 30 de zile de la data demarării programului, femeile însărcinate în săptămânile 24-30 vor putea beneficia de cele două vouchere în valoare de 2.000 de lei, care se acordă o singură dată, în baza unei cereri”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Municipalitatea a alocat un buget de 280.000 de lei pentru programul „Materna Botoșani, echivalent a 140 de vouchere. Primarul a menționat că această formă de sprijin urmărește susținerea natalității și că fondurile pot fi suplimentate dacă este nevoie.

Cine poate primi bani

Programul „Materna Botoșani” a demarat pe 1 iulie 2023, printr-o hotărâre a Consiliului Local. În țară, astfel de vouchere se mai acordă doar în Capitală. Beneficiarele acestui ajutor financiar acordat de la bugetul local sunt femeile însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoșani.

Alimentarea cardului se face în două etape distincte, respectiv 1.000 de lei de solicitant, în perioada prenatală, după săptămâna a 10-a de sarcină (etapa I) și 1.000 de lei, după săptămâna a 24-a de sarcină (etapa a II-a).

Cererile privind acordarea cardului MATERNA BOTOȘANI se pot depune la sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Botoșani, strada Săvenilor nr.12, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00, cât și în format electronic (prin completarea cererii tip al cărei model este disponibil pe site-ul Direcției de Asistență Socială –www.dasbotosani.ro), la adresa de e-mail: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro. Cererile transmise electronic vor fi doar în format pdf la rezoluție de cel puțin 200 x 200 dpi.

Actele necesare pentru vouchere

  1. cerere tip (document care poate fi descărcat de pe site-ul DAS Botoșani)
  2. copie după cartea de identitate a solicitantei
  3. certificat fiscal emis de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local
  4. adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz
  5. la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Solicitantele care doresc să acceseze etapa I a acestui program vor depune documentele prevăzute la litera a) – d) în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I vor transmite documentele prevăzute la litera e), pentru accesarea etapei a II-a, în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină.

Distribuirea voucherelor, precum și dispoziția de acordare, se face de către Direcția de Asistență Socială Botoșani, numai pe baza prezentării actului de identitate în original și a semnăturii de primire.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
12.7 ° C
12.7 °
8.8 °
77 %
1.4kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...