spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTAsfalt final turnat pe drumul Botoșani - Târgu Frumos! Șoferii sunt rugați...

Asfalt final turnat pe drumul Botoșani – Târgu Frumos! Șoferii sunt rugați să evite tronsonul

În sfârșit o veste bună legată despre modernizarea DN 28B Botoșani – Târgu Frumos. Începând de astăzi, constructorii vor trece la așternerea stratului de asfalt de uzură (n.r. – adică cel final), pe un tronson de șosea din județ. Este vorba despre sectorul cuprins între km 58 (intersecție localitate Buda) – km 71 (sens giratoriu Lebăda, Botoșani). Lucrările ar urma să se desfășoare în perioada 2 – 31 august.

Anunțul a fost făcut chiar de constructor, care a mai precizat că „pentru evitarea aglomerației și a timpilor de staționare la semafoare, se recomandă șoferilor de trafic ușor și greu, evitarea acestui sector de drum”.

Tronsonul de la Zosin rămâne fără asfalt

Doar că, așa cum se întâmplă la români, orice veste bună vine și cu una rea. Așternerea asfaltului nu se va face și pe tronsonul de la Zosin, afectat de alunecări de teren. Deși este vorba de numai circa 70 – 100 de metri, acest segment va fi reabilitat abia în toamnă. Prin urmare, o bună perioadă de timp se va circula în continuare prin hârtoape.

Modernizarea DN 28B Botoșani – Târgu Frumos a început în vara anului 2021 și este realizată de asocierea Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (lider – fosta Aqua Parc SRL) – Mavgo Holding SRL- Vahostav SK – Trameco SA. Lucrările presupun modernizarea a peste 71 de kilometri, din care circa 32 de kilometri pe teritoriul județului Botoșani. Proiectul prevede o lărgire a carosabilului, 99 de kilometri de șanțuri betonate și rigole carosabile, 59 de podețe noi și alte 48 reabilitate, 9 poduri, dintre care unul nou, aproape 3 kilometri de trotuare, 12 parcări, amenajări de drumuri laterale, precum și o serie de lucrări de siguranța circulației care includ parapeți metalici, indicatoare și marcaje rutiere. Lucrările ar urma să fie finalizate anul acesta, iar contractul prevede o garanție de 96 de luni.

Valoarea contractului a fost actualizată, iar costul lucrărilor de execuție ar fi ajuns acum la 315.780.875,11 lei. Data la care trebuie finalizat proiectul este 27 august 2023, dar este puțin probabil că se va reuși respectarea termenului.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
15.6 °
10.6 °
59 %
2.3kmh
9 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °
vin
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...