marți, mai 14, 2024
AcasăLocal BTContre și ironii în CL din cauza unei piste de alergare „de...

Contre și ironii în CL din cauza unei piste de alergare „de lățimea unei mese” (video)

O pistă de alergare amenajată în extensia Parcul „Mihai Eminescu” a fost subiectul unor contre și ironii în plenul Consiliului Local. Opoziția a criticat dimensiunile acesteia, considerând-o mai degrabă ornamentală.

Directorul Direcției de Sport și Agrement (DSA), Eugen Țurcanu, a argumentat că o pistă de alergare cu o singură bandă este nepractică și nu poate satisface cerințele sportivilor sau ale cetățenilor care doresc să alerge în mod regulat.

„Acolo, ca organizare de șantier, este o poartă destul de larg deschisă și am remarcat că pista de alergare pe care vor alerga oamenii în viitor este de lățimea unei mese. Mi se pare foarte nepractică pentru o pistă de alergare adevărată, care ar trebui să aibă vreo patru benzi”, a spus Eugen Țurcanu în ședința CL.

„Așa a fost proiectul”

Pe de altă parte, primarul Cosmin Andrei a explicat că obiectivul a fost realizat în conformitate cu proiectul urbanistic aprobat.

Investiția este gata și urmează să facem recepția. Lucrăm la un gard despărțitor între acest spațiu de recreere și terenul celor de la MAI. Este ultimul aspect din investiția pe care am finalizat-o. Legat de pista de alergare, așa a fost proiectul, cu parametri. Trebuia să ne încadrăm în CUT-urile de pe autorizația de construire. Acolo e o pistă de alergare, nu un culoare de competiții, cum este la Stadionul Municipal. Cinci culoare, mai lipseau numerele să le trasăm”, a răspuns primarul Cosmin Andrei.

El a subliniat că există suficiente alternative pentru practicarea sportului și că deficiența va fi compensată de alte investiții aflate în implementare.

„Este o pistă de alergare care va fi completată cu mult la investiția de pe versantul Pacea, unde vom avea un spațiu unde să alerge botoșănenii. Cum au și o posibilitate să alerge în Parcul de Agrement. Deci avem alternative pentru această modalitate de petrecere a timpului liber și de recreere”, a adăugat primarul.

Noua zonă de recreere rezultată prin extinderea Parcului „Eminescu” a fost amenajată în baza unui proiect în valoare de peste 3,3 milioane de lei, din fonduri europene.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.6 °
5.5 °
89 %
1.8kmh
100 %
mar
15 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
18 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici (foto stânga) a fost în campanie electorală și la târgul agro-zoo de la Popăuţi.

EDITORIAL

Campanie electorală, desigur, astfel că nu trebuie să ne mire faptul că indivizii care visează să ne spolieze în următorii patru ani nu se...

EPIGRAMA ZILEI

Ba-i subțire, ba e gros Dar cu ... caracter frumos. Și oriunde pe pământ E ... purtător de cuvânt! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...