spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTBărbat întors din drum cu un dosar penal, din cauza permisului de...

Bărbat întors din drum cu un dosar penal, din cauza permisului de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetățean moldovean, care s-a prezentat la controlul de frontieră fără a deține un permis de conducere recunoscut de statul român.

Situația a fost înregistrată în dimineața zilei de 13 august a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat un bărbat din Republica Moldova ce dorea să treacă frontiera la volanul unui autoturism înmatriculat în Polonia. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere pe care susținea că l-a obținut de la autoritățile din Transnistria.

Când au verificat documentul, polițiștii de frontieră au constatat că permisul cu pricina nu este recunoscut de statul român și prin urmare bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Bărbatul a declarat că nu avea cunoștință că permisul nu este recunoscut de statul român, dar cu toate acestea poliţiştii de frontieră i-au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Sute de documente falsificate, depistate la frontieră

În prima jumătate a acestui an, polițiștii de frontieră români au depistat, la nivel național, peste 300 de documente false sau falsificate.

O bună parte dintre acestea au fost descoperite chiar în punctele de trecere a frontierei din județul Botoșani.

În scopul combaterii fraudei în documente, polițiștii de frontieră folosesc aparatură şi dispozitive de ultimă generaţie, capabile să ajute la descoperirea falsurilor (un exemplu în acest sens constituindu-l comparatoarele video-spectrale care analizează datele din documente în mai multe moduri – lumina albă, ultravioletă, infraroşu şi filtre de culoare, lămpile cu ultraviolete, mini-microscop etc).

O contribuţie importantă în depistarea unor astfel de falsuri o au ofiţerii care îşi desfăşoară activitatea în punctele şi centrele de contact ce funcţionează la nivelul frontierelor României, prin intermediul cărora se verifică, în mod operativ, documentele ce prezintă suspiciuni de falsificare.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
39 %
4.5kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...