În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a două incendii. La ✔️Suharău, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ opt hectare. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Suharău. La ✔️Tulbureni, a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ un hectar. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.
Potrivit pompierilor, incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ! De ce? Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Canicula sau vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare.