marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTA început Festivalul Instituțiilor de Cultură (video)

A început Festivalul Instituțiilor de Cultură (video)

Astăzi a debutat cea de-a doua ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură. Centrul Istoric din Botoșani s-a însuflețit rapid de sute de copii veniți pentru spectacolele de teatru.

Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” a deschis seria evenimentelor din cadrul festivalului. Sute de copii însoțiți de părinți sau bunici au luat cu asalt Centrul Vechi. Actorii i-au încântat pe cei mici cu una dintre faimoasele povești ale lui Ion Creangă, ,,Soacra cu trei nurori”, în regia lui Mihail Donțu.

Pe scena Festivalului Instituțiilor de Cultură a urmat apoi show-ul ,,Noapte unui vis de vară”, cu participarea compozitorului Micha Mendel (aka Men-D). În atenția publicului botoșănean a fost un Dj-set care furnizează muzică electronică performată de Men-D cu elemente din spectacolele ,,Visul unei nopți…” și ,,Noaptea unui vis”, oferind context muzical pentru videografia piesei de teatru.

Încă două zile de poveste

A doua zi de festival va aduce în atenția audienței Filarmonica ,,George Enescu”. Începând cu ora 19:00, tot în Centrul Istoric, Baccara, grupurile vocale Brio Sonores și Dimmas, Amadeus, soprana Operei Naționale din Iași – Ana Maria Donose, tenorul Eusebiu Huțanu și tenorul Operei Naționale din Cluj – Florin Estefan vor fi invitații orchestrei Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorilor Alexandru Ilie și Xenti Runceanu.

Momentul cel mai așteptat al serii va fi recitalul invitatului special, Richard Clayderman. Atmosfera va fi întreținută de The sky ballet, Superchill (percuție), Giancarlo Palena (bandoneon) și Ovidiu Lupu (pian). Accesul publicului va începe de la ora 18:30.

În ultima zi a FIC, pe 19 august, de la ora 15:00, la Cinematograf Unirea, Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi proiecția „Amintiri din copilărie”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
22.9 ° C
25.9 °
22.8 °
64 %
2.1kmh
47 %
mar
22 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
28 °
sâm
32 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...