spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTBotoşaniul are secretar cu acte în regulă după un concurs cu un...

Botoşaniul are secretar cu acte în regulă după un concurs cu un singur candidat

Un consilier juridic cu experiență din cadrul Primăriei a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de secretar al municipiului Botoșani, după o perioadă semnificativă în care a îndeplinit atribuțiile specifice postului și a înlocuit titularul anterior.

Oana Gina Chițanu a candidat singură pentru ocuparea funcției pe perioadă nedeterminată. Aceasta lucrează de 17 ani în compartimentul juridic al primăriei, serviciu pe care l-a și condus începând cu anul 2011. Ea a obținut nota 9 la proba scrisă și nota 10 la interviu.

Funcția de secretar general al municipiul Botoșani a fost vacantată ca urmare a pensionării lui Ioan Apostu, în primăvara acestui an. Atribuțiile au fost preluate temporar de Oana Georgescu, printr-o decizie de numire intrată în vigoare pe 9 martie.

Concursul organizat de municipalitate s-a desfășurat în perioada 7 – 10 august, fiind acceptați doar candidații licențiați în științe juridice, administrative sau politice și absolvenți ai unui program de masterat în administrație publică și management. Alte condiții impuse au fost exercitarea unei funcții publice din clasa I, adică de expert, consilier, inspector, consilier juridic sau auditor, precum și lipsa vreunei sancțiuni disciplinare.

Secretarul general avizează şi contrasemnează pentru legalitate dispozițiile primarului și hotărârile Consiliului Local, asigură respectarea procedurilor din cadrul ședințelor deliberativului, asigură transparența actelor normative şi relația cu Instituția Prefectului, întocmește documentele necesare autorității locale și urmărește aplicarea prevederilor legate de integritatea aleșilor. De asemenea, acesta poate propune includerea unor probleme pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliul Local.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.7 ° C
18.2 °
17.6 °
48 %
4.3kmh
8 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...