marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTDublu eveniment la Memorialul Ipotești

Dublu eveniment la Memorialul Ipotești

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, invită publicul botoșănean, pe data de 25 august, la un dublu eveniment.

Este vorba despre vernisarea expoziției artistului plastic Kato Vladimir, „Forme și culori”, și lansarea cărții „Întoarcere acasă” de Daniel Întuneric.

Vernisajul, urmat de lansarea de carte, va avea loc începând cu ora 11:00. Întregul eveniment va fi prezentat de Ioan Serediuc și Liviu Șoptelea.

Vladimir  Kato s-a născut la Gheorgheni în județul Harghita. A absolvit secția grafică la București și specialitatea jurnalism la Budapesta. Este membru U.A.P.R.  din 1987. Grafician, pictor, caricaturist, artist fotograf și ziarist, Vladimir  Kato are un palmares impresionant, participând de-a lungul timpului la peste 260 de expoziții colective și de grup, atât în țară, cât și în străinătate, cu lucrări de grafică, acuarelă, pastel, gravură și pictură în ulei.

Colaborator, redactor și fotoreporter al mai multor reviste și ziare din țară, a realizat peste 2500 de articole, fotografii, caricaturi și ilustrații. A ilustrat peste 85 de volume literare și are deschise expoziții permanente la Casa de cultură din Lăzărești (30 lucrări), la Harghita Vendégváró și la Harghita Jazz Club (circa 45 lucrări). A participat la numeroase tabere de creație, este membru în diverse organizații culturale și profesionale, fiind prezent în cataloage sau lexicoane.

Daniel Întuneric s-a născut la Bacău. Este licențiat în drept al Universității din Sibiu și în teologie al Universității din Târgoviște. A fost colaborator al cotidianului „Deșteptarea” și a publicat în revistele „Credința ortodoxă” din Bacău și „Porunca Iubirii” din Făgăraș. A debutat ca poet în anul 1993. A publicat până acum patru volume de poezie: „Ca o adiere”, „Părintele Arsenie Boca. De la Vața de Sus spre Prislop”, „Pridvor” și „Întoarcere acasă”. Este prezent în volumele colective ale Cenaclului Literar „Buna Vestire” din Miercurea Ciuc.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.7 ° C
18.9 °
18.6 °
83 %
1kmh
39 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...