vineri, mai 10, 2024
AcasăLocal BTTabără de jurnalism pentru copii

Tabără de jurnalism pentru copii

În perioada 14-21 august, la Dorohoi, a avut loc cea de a VII-a ediție a taberei de
jurnalism „Ai noștri tineri”.  O ediție dedicată marelui muzician George Enescu,
ocazie pentru participanți să-l descopere și să dezvolte în jurul personalității
sale materiale jurnalistice deosebite. Pe unele le-au finalizat în tabără, la altele încă lucrează alături de trainerii invitați. 

Două reportaje de televiziune, două de radio, o emisiune culturală pentru radio, un documentar tv „George Enescu… altfel”, cu informaţii inedite aflate de participanți, un studiu despre preluări ale unor teme din muzica enesciană de către artiști contemporani, o emisiune de televiziune pentru copii sunt materialele realizate de participanți alături de trainerii lor. Este vorba despre Larisa Avram (producător TVR2), Alexandra Cuza (realizator Radio Top Suceava), Claudia Nicolau (actriță și producător TVR2), Doru Ionescu (jurnalist senior TVR) și Bogdan Sterpu (editor video TVR).

Tabără recunoscută la nivel național

Vineri, 18 august, emisiunea de pe TVR2 „E vremea ta” a inclus o ştire despre tabără, iar săptămâna viitoare, emisiunea „Puls Rock” de la Rock FM va trece în revistă câteva reluări enesciene studiate în tabără. Ar mai fi de adăugat și implicarea tinerilor reporteri, în cadrul cursului „Jurnalism muzical”, susținut pentru al doilea an în tabără de Doru Ionescu, în definirea unor portrete robot ale melomanilor din anii 60,70, 80 și 90, pentru o conferinţă care va fi susţinută în cadrul manifestărilor „Timișoara – capitala europeană a culturii”.

Nu a lipsit concursul de miss și mister, intitulat anul acesta „Rapsodia”, deoarece una dintre probe le cerea concurenților să-și creeze o ținută inspirată de muzica marelui Enescu. Concursul a fost organizat, ca la toate ediţiile, de participanții prezenți în tabăra. De asemenea, orele de dicție matinale au fost o lecție deosebită și bine primite de participanți.

Workshop despre fake news-uri

De remarcat în această ediție două workshop-uri susținute de redactorul șef al cotidianului Monitorul de Botoșani, Cătălin Moraru, „Cum ne ferim de fake news?”, o bună ocazie pentru participanți să înțeleagă ce înseamnă  trucajul unei fotografii ori al unui video și respectiv „Jurnalism narativ” al ziaristei Roxana Aiacoboaei.

Ca de fiecare dată, tabăra s-a încheiat cu festivitatea de premiere. Copiii și tinerii prezenți au fost recompensaţi pentru munca depusă. Micul jurnalist, revelație jurnalistică, micul editor, micul fotograf, excelență în montaj, dar și pentru întreaga activitate au fost o parte dintre premiile oferite de traineri participanților.  Au fost alături de participanți la activitățile desfășurate și 7 tineri voluntari.

Monitorul de Botoșani este partener media în cadrul acestui proiect.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
12.2 °
10.5 °
63 %
0.8kmh
99 %
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
17 °
lun
18 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...