spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTExploziile de la Crevedia au avut loc în depozitul GPL care aparține...

Exploziile de la Crevedia au avut loc în depozitul GPL care aparține fiului primarului din Caracal

Exploziile de la Crevedia au avut loc la un depozit GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului.

Potrivit PRESShub, atația fusese închisă, după ce și-a pierdut licența, pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu. Totuși, în curtea depozitului erau parcate 6 cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat. De aceea au avut loc explozii de așa mare amploare. Mai mult, depozitul, care nu ar fi trebuit să mai funcționeze, se afla într-o zonă locuită. De altfel, incendiul s-a extins la casele din zonă.

Prima explozie ar fi avut loc din cauza unor manevre greșite de transfer a GPL-ului dintr-o cinsternă în alta. Apoi, focul s-a extins și către celelalte, iar încă o cisternă încărcată a explodat.

Stația GPL aparține fiului primarului din Caracal

Acționarii firmei care deține stația GPL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%). Ionuț Daniel Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei.

Primarul a confirmat, la România TV, că depozitul aparține fiului său. „Ionuț este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcționa stația respectivă! Eu nu știu ca băiatul meu să fi făcut ilegalități!  Înțeleg că sunt și 2 pakistanezi muncitori, dați dispăruți”, a declarat Ion Doldurea.

Un mort și 46 de răniți

2 explozii la un depozit GPL din Crevedia au avut loc, sâmbătă, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. S-au înregistrat un mort și 46 de răniți, dintre care o parte cu arsuri grave. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații, transmite Ministerul Sănătății.

În premieră la un astfel de caz grav, autoritățile cer din prima zi activarea mecanismului european de intervenție, în primul rând pentru toți cei intubați. Doi pacienți vor pleca chiar din această noapte la Bruxelles. Alți doi vor fi transferați în Italia.

Cine este Ion Doldurea

Primarul Ion Doldurea a fost impus de liderul PSD Paul Stănescu la șefia PSD Caracal, în 2019, în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu. Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Chimist de profesie, Ion Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.5 ° C
17.7 °
15 °
69 %
1.8kmh
92 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...