spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTLUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

LUMEA PE DOS. La poliție adunate, și-napoi la lume date

În fiecare zi, polițiștii înregistrează tot felul de evenimente sesizate de botoșăneni. Câteva dintre aceste cazuri sunt mediatizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), împreună cu o serie de acțiuni derulate de structurile de poliție în localitățile județului.

Bărbat depistat pozitiv în urma testării cu DrugTest

La data de 31 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în localitatea Călinești, un autoturism care rula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Brăești. Întrucât avea un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța benzodiazepines.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Depistat sub influența alcoolului, la volan

La data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr, de 34 de ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continutae sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Transportat la spital după ce a căzut de pe bicicletă, fiind sub influența alcoolului
La data de 31 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în comuna Cordăreni a avut loc un accident de circulație soldat cu victime.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit următoarea situație de fapt:
Un bărbat, de 56 de ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drumul public, din comuna Cordăreni, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a căzut în șanțul de pe marginea drumului, provocându-și leziuni fizice care au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Acțiune a polițiștilor din Flămânzi

La data de 31 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 8 au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 30 de autovehiucle, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valaore de 3.700 de lei, 5 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier și o sancțiune pentru transportul materialului lemnos fără documente legale.

Exemplu:

La data de 31 august 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european D.E. 58, în localitatea Frumușica, o autoutulitară condusă de un tânăr, de 27 de ani, din județul Suceava, care transporta aproximativ 2 metri cubi de material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost supus confiscării.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.3 ° C
14.2 °
10 °
85 %
2.2kmh
52 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...