spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTOrchestra „Rapsozii Botoșanilor” deschide stagiunea cu Festivalul Național de Folclor „Ioan Cobâlă”

Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” deschide stagiunea cu Festivalul Național de Folclor „Ioan Cobâlă”

Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” se pregătește să aducă bucurie și cultură în inimile iubitorilor de folclor din întreaga țară prin organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă”. Evenimentul se va desfășura în perioada 14-15 septembrie 2023 și promite să fie un spectacol de excepție.

Acest festival se anunță a fi un adevărat dialog cultural și artistic, reunind ansamblurile folclorice profesioniste din România, Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” și publicul pasionat de valorile culturale exprimate de artiști. Pentru prima dată la Botoșani, în data de 14 septembrie 2023, începând cu ora 17:30, artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist „Dor Românesc” din Bistrița-Năsăud vor urca pe scena de pe Pietonalul Unirii, alături de corpul de balet al ansamblului.

Festivalul va aduce în fața publicului o serie de recitaluri de excepție, susținute de artiști de renume precum Domnica Dologa, Mirela Petruș, Ioachim Spân, Anuța Motofelea, Nicolae Cioancă, Ana Maria Marti, Cristina Retegan și Oana Matei Coruți. Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc” va fi condus muzical de Ștefan Cigu și Horațiu Cigu, cu coregrafia semnată de Adrian Pașcu și sub îndrumarea managerului Alexandru Pugna.

Spectacol excepțional cu artiști renumiți

În aceeași seară, „Rapsozii Botoșanilor” vor încânta publicul cu un program artistic de excepție, alături de soliștii vocali și instrumentiști de calibru precum Petronela Rusu, Constantin Petrescu, Elena Mândrescu, Mariana Ichim Hodan, Teodora Grumeza, Codruț Știrbu, Alexandru Todirel Marin (clarinet) și Ionuț Scripcariu (trompetă). Orchestra va fi sub bagheta dirijorului Ion Oloieru și gestionată de managerul Dan Doboș.

Pe lângă aceste momente artistice memorabile, prima seară a festivalului va fi onorată de prezența unor invitați speciali de marcă, printre care se numără doamna cântecului popular bucovinean Sofia Vicoveanca, maestrul Nicolae Botgros (artist al poporului), Fetele din Botoșani și Ansamblul de Dansuri Margineanca al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din Botoșani.

Ziua a doua a festivalului, 15 septembrie 2023, aduce în continuare momente de neuitat. Ansamblul Folcloric „Busuiocul” din Bacău va încânta publicul cu prestații deosebite, alături de corpul de balet al ansamblului și soliștii vocali Georgiana Paduraru și Paula Florescu. Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” va completa această seară magică cu un program artistic de excepție, în colaborare cu soliștii vocali și instrumentiștii Alina Huțu, Loredana Călin, Elisabeta Șeremet, Teodor Gireadă, Oleg Sacaliuc (vioară), Mitică Ștefan (instrumente populare) și Alexandru Hrițcu (vioară).

În această seară, publicul se va bucura de prezența invitaților speciali precum Alexandru Pugna, Pamfil Roată, Dan Doboș, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Silvia Semeniuc și Ansamblul de Dansuri Margineanca al Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoșani.

Cele două seri de festival vor fi conduse cu eleganță de către Silvia Semeniuc, care va fi și prezentatoarea evenimentului.

Cu drag, organizatorii așteaptă toți iubitorii de cântec popular și folclorul românesc autentic să li se alăture la Festivalul Național de Folclor „Ioan Cobâlă” – ediția a II-a, sub îndrumarea managerului Dan Doboș.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.7 ° C
17.2 °
14.4 °
57 %
1.5kmh
5 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...