luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTPregătiri pe ultima sută de metri pentru Festivalul Național de Folclor „Ioan...

Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Festivalul Național de Folclor „Ioan Cobâlă”. Programul evenimentelor

Pregătirile pentru a doua ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă” sunt pe ultima sută de metri. Evenimentul va aduce timp de două zile bucurie și cultură în inimile  iubitorilor de cultură.

În memoria lui Ioan Cobâlă, orchestra populară Rapsozii Botoșanilor, care a preluat și numele maestrului, organizează Festivalul Național de Folclor „Ioan Cobâlă”. În acest an, Festivalul va avea loc joi și vineri, 14 și 15 septembrie, pe scena care va fi montată la intersecția Pietonalului Unirii cu Bulevardul „Mihai Eminescu”.

Evenimentul se anunță un adevărat dialog cultural și artistic, reunind ansambluri profesioniste și artiști cunoscuți ai folclorului românesc care vor încânta publicul pasionat de valorile culturale exprimate de artiști.

Programul evenimentelor

Cele două seri de spectacol vor fi prezentate de către interpreta de muzică populară Silvia Semeniuc care va introduce în scenă instrumentiștii de calibru, ansamblurile profesioniste și soliștii de renume veniți din toată țara.

Astfel, joi, 14 septembrie, începând cu ora 17:30, pe scenă vor urca artiștii Nicolae Botgros, Sofia Vicoveanca, Fetele din Botoșani, Petronela Rusu, Elena Mândrescu, Teodora Grumeza, Mariana Ichim Hodan, Constantin Petrescu, Codruț Știrbu și Ansamblul „Dor Românesc” Bistrița-Năsăud.

Vineri, de la ora 17:30, în cea de a doua seară a festivalului, vor evolua artiștii Ansamblului „Busuiocul” din Bacău, precum și soliștii vocali și instrumentiști, printre aceștia se numără Alexandru Pugna, Dan Doboș, Pamfil Roată, Alina Huțu, Loredana Călin, Brândușa Covalciuc Ciobanu, Elisabeta Șeremet, Teodor Gireadă. Alături de Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” vor evolua și reprezentanții Ansamblului de Jocuri Populare ,,Mărgineanca”, condus de Valentin Rău.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.7 ° C
17.7 °
15.6 °
92 %
1.2kmh
5 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...