miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTFestivalul Internațional ,,George Enescu'', în premieră la casa memorială a marelui muzician

Festivalul Internațional ,,George Enescu”, în premieră la casa memorială a marelui muzician

În contextul ediției curente a Festivalului Internațional ,,George Enescu”, una dintre manifestările culturale și artistice incluse anul acesta în program se va desfășura, în premieră, în localitatea natală a marelui muzician român, la Liveni. Asta după ce, la început de septembrie, a mai avut loc un alt concert la Botoșani.

Prestigiosul eveniment va ajunge la Botoșani vineri, pe 22 septembrie, de la ora 17:00. Programul artistic al concertului va include Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră a lui Max Bruch (solist Ștefan Aprodu), precum și Rapsodia l și Rapsodia a ll-a ale lui George Enescu, toate acestea sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Intrarea la eveniment va fi gratuită.

,,Sunt onorat să fac parte din Festivalul Internațional ,,George Enescu” și să conduc cele două Filarmonici de excepție, Arad și Botoșani. Este cu atât mai special pentru mine să conduc Filarmonica din Botoșani, întrucât concertul va avea loc în curtea casei în care s-a născut și a copilărit marele compozitor George Enescu. Este un element ce adaugă o dimensiune profundă și emoționantă întregii experiențe muzicale”, a spus dirijorul Alexandru Ilie pentru Cult-ura.

Pe 4 septembrie, la Botoșani, a mai avut loc un alt concert sub egida Festivalului Internațional ,,George Enescu”. Atunci Orchestra Camerata Regală, cu Constantin Grigore la pupitrul dirijoral, au evoluat în fața publicului botoșănean alături de Alexandra Cununova. Programul a fost compus de lucrările lui A. Vivaldi și A. Piazzolla.

Festivalul Internațional ,,George Enescu” în premieră la Botoșani

Cu o tradiție îndelungată, datând din 1958, Festivalul Internațional „George Enescu” celebrează memoria, creația și personalitatea remarcabilului compozitor, dirijor, violonist și pianist. Prin anvergura impresionantă dobândită în decursul deceniilor, festivalul s-a impus până în prezent drept unul dintre cele mai notabile evenimente internaționale de muzică clasică, căpătând o binemeritată reputație a excelenței și reprezentând România în peisajul muzical mondial.

Prin urmare, este cu atât mai semnificativ faptul că la ediția din 2023 a festivalului, în premieră, Filarmonica „George Enescu” Botoșani și Muzeul Județean Botoșani contribuie la omagierea lui Enescu printr-un concert extraordinar, desfășurat chiar în spațiul locuinței sale natale, în prezent Casa Memorială „George Enescu” Liveni, recent restaurată.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
24.9 °
35 %
8.8kmh
36 %
mie
25 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
23 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...