spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTO actriță din Botoșani este parte dintr-un spectacol-eveniment la nivel național

O actriță din Botoșani este parte dintr-un spectacol-eveniment la nivel național

O nouă premieră la Teatrelli, dar și la Cluj-Napoca, Oradea și Botoșani. Este vorba despre spectacolul ,,zeițe de categoria B”, care aduce pe scenă trei actrițe din trei orașe și trei teatre diferite, printre care și botoșăneanca Silvia Luca.

Un spectacol-eveniment care își propune să aducă pe aceeași scenă actrițe din trei orașe și trei teatre diferite, aplaudate în spațiile geografice în care joacă, dar mai puțin cunoscute în afara lor, Elena Ivanca (actriță a Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca), Ioana Dragoș Gajdo (actriță a Teatrului „Regina Maria” Oradea), Silvia Luca (actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani).

Premiera va avea loc în zilele de 22, 23 și 24 septembrie, la TEATRELLI – inițiatorul proiectului și producătorul principal, spectacolul urmând apoi să fie jucat, pe rând, în toate teatrele co-producătoare, respectiv la Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul „Regina Maria” Oradea și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

,,Cred că foarte multe actrițe și, în general, oameni se vor regăsi în istoriile acestea”

,,zeițe de categoria B” chestionează un subiect de interes contemporan, granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale. Spectacolul pornește de la o documentare de tip autobiografic, concentrându-se, cu precădere, asupra punctelor nevralgice din carierele celor trei actrițe, acelea care au provocat turnuri semnificative. Un demers care aduce în discuție modalitățile prin care artiștii sunt adesea schimbați asemenea unor piese.

Înainte de premieră actrița Silvia Luca a spus despre spectacol că este inspirat din ,,poveștile a trei actrițe, din viața lor. De fapt, în ultimă instanță, eu cred că foarte multe actrițe și, în general, oameni se vor regăsi în istoriile acestea. E un proiect interesant, o poveste interesantă pentru public”.

Spectacol fără casting

Dramaturgia îi aparține Alexandrei Felseghi, iar ideea și componenta regizorală lui Andrei Măjeri. Acesta din urmă nu a avut nevoie de casting pentru distribuția proiectului. El s-a bazat pe experiența anterioară pe care a avut-o cu cele trei actrițe, Silvia Luca, Elena Ivanca și Ioana Dragoș Gajdo.

,,Andrei Măjeri a lucrat cu toate și el nu a făcut niciun casting, a spus că în momentul în care s-a gândit la proiectul acesta, împreună cu Alexandra, deja știa ce actrițe vor juca. Anterior lucrase cu noi și de asta nu avea nevoie de casting”, a mai precizat Silvia Luca.

Mecanismul dur al artelor strivește personalități sensibile care au făcut performanță într-o altă epocă, îi năucește pe cei prinși între vârste și nu le dă prea multe speranțe celor la început de carieră. Dar vocația nu se perimează, ea își caută porturi noi în care să acosteze, co-creatori care să stârnească mici revoluții personale și să provoace la dialog.

Biletele au fost epuizate imediat după punerea în vânzare, semn că publicul a manifestat un vădit interes pentru spectacolul ,,zeițe de categoria B”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.7 ° C
13.8 °
10 °
82 %
2.4kmh
95 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...