spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTWeekend cu manifestări culturale și competiții sportive vegheate de jandarmi

Weekend cu manifestări culturale și competiții sportive vegheate de jandarmi

Manifestărilor publice organizate la sfârșitul acestei săptămâni a determinat suplimentarea efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, angrenate în misiunile de asigurare a ordinii publice, în vederea desfășurării acestora în condiții de siguranță pentru participanți.

Astfel, în această după-amiază, începând cu ora 17.30, jandarmii botoșăneni vor avea o prezență activă pe durata concertului susținut in cadrul Festivalul Internațional „George Enescu”, la casa memorială din Liveni a marelui compozitor român.

Sâmbătă și duminică, în cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea incendiilor, potrivit competențelor instituționale, la Ziua comunei Vârful Câmpului – Ziua Recoltei, dar și la evenimentul auto Demo Drift Botoșani 2023, care va avea loc în parcarea magazinului Elvila.

Circulație liberă

Circulația rutieră nu va fi restricționată pe străzile adiacente parcării magazinului Elvila, în schimb vor fi delimitate spațiile destinate spectatorilor, de unde vor putea urmări în siguranță desfășurarea concursului.

Tot în aceste două zile, jandarmii vor fi alături de participanții la manifestările religioase din municipiul Dorohoi și localitățile Racovăț, Gorovei și Cerchejeni, pentru ca liniștea credincioșilor și a clerului să nu fie tulburată de producerea unor incidente nedorite.

Recomandări de la jandarmi

De asemenea, efectivele de jandarmerie vor avea în vedere bună desfășurare a evenimentului Promenada Inimilor, în zona Parcului Mihai Eminescu/ Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani și vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău pentru asigurarea respectării fair-play-ului sportiv la meciul de fotbal de pe Stadionul municipal Botoșani, dintre echipele F.C. Botoșani și UTA Arad.

„Recomandăm participanților la manifestările publice cu caracter cultural-artistic, religios sau sportiv să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct, în cazul sesizării unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională”, transmit reprezentanții instituției.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...