sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTCovid impune restricţii în Spitalul Județean. Câte un singur vizitator și tot...

Covid impune restricţii în Spitalul Județean. Câte un singur vizitator și tot timpul cu mască. Ce alte reguli sunt (video)

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv Covid19, reprezentanții Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoșani au impus mai multe restricţii.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Una dintre măsuri vizează accesul vizitatorilor. Fiecare pacient va putea fi vizitat de câte un singur aparţinător. În saloanele cu cel mult 3 paturi va avea acces doar câte un vizitator, în saloanele cu 4-6 paturi vor putea intra câte doi vizitatori concomitent, iar în saloanele cu mai mult de 6 paturi, pacienții pot fi vizitați de maximum 3 persoane concomitent.

De asemenea, programul de vizită se va desfășura strict între orele 15.00- 16.00, iar toate persoanele care au acces în spital vor primi mască de protecție.

Accesul aparținătorilor în secție va fi permis doar cu acordul medicului șef de secţie, a medicului de gardă, a asistentului șef sau a asistentului șef de tură.

„Personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în prezenţa pacienţilor care întrunesc definiţia de caz posibil COVID-19: tuse, febră, scurtarea respiraţiei, are obligaţia de a purta mască de protecţie”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Mai mult, înainte de a intra în secţie, vizitatorii vor fi triaţi epidemiologic. Cei care prezintă tuse, febră 38,2, cefalee, astenie, vărsături sau diaree nu vor avea acces în spital. De asemenea, vizitatorii nu vor avea voie să se aşeze pe patul pacientului pe perioada vizitei.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...