spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTProiect Erasmus despre bullying, desfășurat la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani

Proiect Erasmus despre bullying, desfășurat la Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani

În săptămâna 25-29 septembrie 2023, Școala Gimnazială ”Elena Rareș” din Botoșani a fost gazda reuniunii de proiect Erasmus KA 201, ”Break bullyin barriers”.

Activitățile au avut ca scop schimbul de experiență și învățare-predare-instruire pe termen scurt cu tema „Folosirea dramei pentru A Opri bullyingul ”. Au participat 5 profesori și 9 elevi din Turcia și Germania cărora li s-au alăturat echipa școlii, formată din  6 profesori și 11 elevi din ciclul gimnazial.

Scopul proiectului este de a reduce orice formă a bullying-ului prin utilizarea de tehnici Drama. Acestea presupun exerciții de creativitate, de improvizație și de formare de atitudini pozitive, având la bază emoțiile.

Membrii echipei de proiect au fost prezenți la I.S.J. Botoșani, dând curs invitației inspectorului general, Bogdan Gheorghe Suruciuc și a inspectorilor școlari generali adjuncți, Cristina Maria Bălăucă și Ciprian Manolache, dar și a inspectorului școlar pentru proiecte educaționale, dl-ul Constantin Gioșu. S-a realizat un schimb constructiv de idei, abordându-se probleme precum sistemul de învățământ din România și din țările partenere, găsirea celor mai adecvate metode și strategii pentru recunoașterea și înțelegerea fenomenului de violență verbală, fizică și emoțională și aplicarea acestora în eliminarea oricărui comportament negativ.

Ateliere de creație pentru elevi

Activitățile au fost deosebite și variate, elevii participând la ateliere de creație, confecționare de materiale necesare pentru punerea în scenă a unor mici schițe de teatru, pregătirea de texte cu mesaje motivaționale, plecând de la concepte precum stima de sine, toleranța, nonviolența, cooperarea. Elevii coordonați de profesori au pregătit pas cu pas regizarea și scenetelor descoperind fiecare dintre ei sentimentele, emoțiile, acțiunile pe care le are un elev agresat și chiar ale elevilor agresori.

În cadrul dezbaterilor echipele au ajuns la idei comune privind modul in care putem lua atitudine, interveni, apela la sprijin dar și cum pot să-și gestioneze frustrările, cum să-și exprime nemulțumirile și așteptările.

Informații despre minoritățile etnice

Pe întreg parcursul reuniunii de proiect școala a avut parte de un real sprijin din partea comunității locale și a părinților. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani a oferit un excelent tur al orașului cu informații privind toate minoritățile etnice care au trăit aici în bună înțelegere, de-a lungul istoriei. Părinții elevilor au petrecut timpul liber împreună cu  oaspeții, în parc sau ca susținători activi ai elevilor la activitățile desfășurate.

Căminul Cultural Curtești a fost locul unde toți participanții proiectului, au asistat la produsul final, spectacolul susținut de fiecare țară participantă.

Concluziile au fost trase la final, când o elevă a Școlii Gimnaziale ”Elena Rareș” împreună cu Ansamblul ”Flori de măr” Curtești  au invitat participanții la o horă – simbol al împărtășirii bucuriilor și necazurilor dar și al solidarității sociale. Proiectul se află în anul 2 de desfășurare, următoarea mobilitate fiind întâlnirea de management ce se va desfășura în Turcia, în luna aprilie 2024.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...