spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTTabără pentru liceeni și studenții organizată la Ipotești. Programul evenimentelor

Tabără pentru liceeni și studenții organizată la Ipotești. Programul evenimentelor

Memorialul Ipotești organizează, în perioada 5- 8 octombrie, a V-a ediție a Taberei de interpretare a textului CreativLit.

Proiectul are ca obiective sunt, pe de o parte, promovarea operei eminesciene și, pe de altă parte, medierea dialogului cu scriitorii contemporani.

Discuții pe textele scriitorilor invitați 

Memorialul Ipotești îi are ca invitați la această ediție pe scriitorii Radu Aldulescu și Nichita Danilov. Participanții, studenți de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea din București, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare”din Suceava, vor avea ocazia să discute pe textele scriitorilor invitați precum și pe texte de Mihai Eminescu în cadrul celor șase ateliere derulate pe 5, 6 și 7 octombrie, care vor fi moderate de doctor Livia Iacob de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, doctor Daniela Petroșel de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și doctor Adrian Jicu de  la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Programul evenimentelor 

Joi, 5 octombrie, după atelierul dedicat prozei Cezara de Mihai Eminescu, ce se va desfășura între orele 15:00 și 17:00, începând cu ora 19:00, va fi vizionat filmul Terminus Paradis, realizat în 1998 în regia lui Lucian Pintilie. Scenariul filmului are drept punct de plecare un fragment din romanul Amantul Colivăresei de Radu Aldulescu.

Programul atelierelor de vineri, 6 octombrie, cuprinde un dialog între Radu Aldulescu și Daniela Petroșel (10:00-12:00) și discuții pe marginea romanului Amantul Colivăresei de Radu Aldulescu (15:00-17:00).

Atelierele de sâmbătă, 7 octombrie, sunt dedicate poeziei. Între orele 10.00 și 12.00, se vor comenta poezii de Nichita Danilov, iar la întâlnirile de după-amiază (15.00-17.00) – poezii de Mihai Eminescu.

Duminică, 8 octombrie, la ora 9:00, va avea loc întâlnirea Scriitori în dialog, Radu Aldulescu – Nichita Danilov, moderată de Livia Iacob. Începând cu ora 10:00, în încheierea Taberei de interpretare CreativLit, Adrian Jicu va discuta despre poezia română contemporană cu Nichita Danilov.

Toate activitățile din cadrul Taberei de interpretare a textului CreativLit se vor desfășura în Sala „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...