spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTAmenzi record pentru o tânără prinsă comercializând țigări ilegal

Amenzi record pentru o tânără prinsă comercializând țigări ilegal

O tânără, în vârstă de 28 de ani, s-a ales cu două amenzi record dosar după ce a fost prinsă comercializând țigări. Duminica trecută femeia a fost sancționată  de jandarmi cu amendă contravențională în valoare de 5.0000 de lei, pentru comercializarea a 403 pachete de țigări neaccizate în Piața Centrală din municipiul Dorohoi. 

La doar câteva zile, tânăra a fost depistată din nou, în aceeași zonă, având în autoturism aproximativ 280 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară.
După ce au aplicat aceeași sancțiune contravențională și au confiscat țigările, jandarmii au întocmit și actele de sesizare a organelor de urmărire penală.

Conform prevederilor Codului Fiscal, deținerea în afara antrepozitului fiscal de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a mai mult de 10000 de țigarete, într-un an calendaristic, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, constituie infracțiune, pedeapsa pentru această faptă fiind închisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.
Misiunile Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse accizabile sunt executate periodic în piețele agroalimentare de pe raza județului, acesta fiind unul dintre obiectivele de acțiune ale inspectoratului în anul 2023.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...