spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTElevi puşi faţă în faţă cu un fost dependent de droguri pentru...

Elevi puşi faţă în faţă cu un fost dependent de droguri pentru a învăţa de ce să se ferească (video)

Peste 500 de elevi botoșănenii au participat astăzi la conferința ,,Drogurile- de la fascinație la dependență”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Botoșani, în parteneriat cu Rotary Club Botoșani.

Instituțiile județene avizate, ISJ, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și Centrul de Prevenire, Consiliere și Evaluarea Antidrog, organizează, zilele acestea, mai multe activități de prevenire și combatere a substanțelor interzise, activități adresate părinților și elevilor de la nivel liceal.

,,Le spunem povestea consumatorului ca să vadă prin ce a trecut și, în același timp, facem jocuri cu ei, le dăm premii. Încercăm să schimbăm puțin ritmul pentru că tânăra generație este o generație foarte inteligentă și are anumite tendințe spre internet, spre comunicarea în spațiul virtual. Noi de acolo trebuie să venim cu aceste concepții, de acolo trebuie să îi stimulăm, să îi îndemnăm”, a spus expertul antidrog Cătălin Țone.

Șase ani de ,,iubire” cu substanțele interzise

Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial al elevilor, alegerea anturajului de către aceștia, răspunderea penală asociată consumului de substanțe interzise, dar, mai ales, efectele dăunătoare ale acestora asupra stării de sănătate. Elevii prezenți la activitate u fost impresionați cel mai mult de povestea lui Lucian Ibănescu, un fost consumator de droguri. Mai bine de jumate de deceniu, substanțele interzise au fost pentru el ,,marea iubire a vieții”.

„În ultimii șase ani din viața mea m-am alăturat acestei asociații, unde îmi desfășor activitatea. Dar înainte de asta au fost alți șase ani din viața mea în care am fost consumator de droguri, de la 14 ani până la 20 de ani m-am drogat și am consumat droguri. Sunt aici, în fața voastră, și mă bucură că de la autorități publice la oameni experți în domeniul ăsta își doresc să dezvolte genul ăsta de activități și să nu fie niște prezentări plictisitoare, fără impact, nerelevante pentru voi”, a povestit Lucian Ibănescu.

Scopul acestor activități interactive este de a crește nivelul de sensibilizare și responsabilizare a părinților, în vederea oferirii de modele pozitive și reducerii influenței  factorilor de risc în consumul de substanțe interzise.

,,Vreau să vă mulțumesc că, într-o zi din Școala Altfel, ați ales să veniți aici, sper ca informațiile pe care le veți primi să vă ajute și pe voi, și pe colegii voștri să nu aleagă calea substanțelor interzise. Este un fenomen care a luat amploare la nivel de țară, la nivel național, iar noi vrem să venim în ajutorul dumneavoastră atât prin întâlnirile pe care le avem cu voi, cât și prin întâlnirile pe care le avem cu părinții voștri”, a transmis Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
42 %
3.2kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...