marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTEvenimente culturale cu tradiție în Botoșani, anulate din cauza Ordonanței Austerității

Evenimente culturale cu tradiție în Botoșani, anulate din cauza Ordonanței Austerității

Evenimente culturale cu tradiție în Botoșani au fost anulate din cauza Ordonanței Austerității. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Botoșani a anunțat că nu se vor mai desfășura festivalurile pregătite pentru finalul acestui an.

Ținând cont de prevederile legislative, Centrul Creației a anulat Festivalul-Concurs al Romanței, al Cântecului de Petrecere și al Cântecului Satiric ,,George Hazgan”, evenimentele pregătite pentru aniversarea Centrului Creației. Nu se vor mai desfășura nici Festivalul-Concurs Coral de Colinde, dar nici mult așteptatul Festival al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ,,Din străbuni, din oameni buni”.

,,Din păcate, Ordonanța 90 din 2023 afectează foarte mult sectorul public și, în mod special, instituțiile de cultură care nu mai pot desfășura festivaluri, festivități. Ceea ce programasem noi, Centrul Creației Botoșani, pentru lunile noiembrie și decembrie nu mai poate fi desfășurat. Nu ne încadrăm nici în plafonul acela al cheltuielilor, media lunară din ianuarie și septembrie și atunci am fost cumva forțați să renunțăm la toate activitățile, festivalurile în primul rând”, a spus Iustina Irimia- Cenușă, managerul CJCPCT Botoșani.

,,Nu putem să stăm împotriva legilor oricât de mult ne-ar durea și consuma acest lucru”

De asemenea, Centrul Creației se pregătea să aniverseze împlinirea a 55 de ani printr-o serie de surprize pentru botoșăneni, dar și toate acestea au fost scoase de pe listă.

,,Toată lumea este foarte tristă, mai ales pentru aniversarea de 55 de ani a Centrului în care trebuia să fie și un Festival Tezaur Folcloric la Botoșani, echipa TVR1 nu a mai fost la Botoșani de peste 17 ani și era un moment foarte bun pentru a promova cultura tradițională muzicală a județului Botoșani. Trebuie să ne adaptăm, nu putem să stăm împotriva legilor oricât de mult ne-ar durea și consuma acest lucru”, a mai declarat managerul instituției.

Pentru luna decembrie doar o revistă va fi lansată, iar un botoșănean își va publica o carte.

Iustina Irimia a adăugat că ,,ne dorim măcar revista ,,Țara de Sus” să o putem lansa în luna decembrie și vom mai avea publicarea unei cărți a domnului Vasile Ungureanu din Tudora, sperăm ca măcar aceste două lucruri să le putem duce la bun sfârșit în acest final de an destul de trist”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
27.7 ° C
30.9 °
27.6 °
49 %
2.2kmh
90 %
mar
26 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
29 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...