spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTCurs de educație juridică organizat pentru elevii botoșăneni

Curs de educație juridică organizat pentru elevii botoșăneni

Vineri, 17 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Asociația Voci pentru Democraţie şi Justiţie, a marcat Ziua Educației Juridice, prin activitatea ,,Ora de juridică’’.

Astfel, peste 250 de elevi botoșăneni s-au adunat în Aula ,,Magna’’ a  Colegiului Național ,,A.T. Laurian’’  Botoșani, iar împreună cu cadrele didactice coordonatoare au desfășurat o oră atipică de educație juridică.

Activitatea dedicată elevilor din clasele  a VI-a – XII-a, din 12 unități de învățământ din municipiul Botoșani, a avut ca scop promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege și atitudinea civică în rândul acestora.

,,Beneficii majore pentru societate și pentru viitorii cetățeni responsabili”

,,Prin educarea juridică a elevilor și facilitarea accesului acestora la cunoștințele fundamentale de drept, ne dorim să creăm din școală un mediu sigur pentru elevi și cadre didactice, să obținem beneficii majore pentru societate și pentru viitorii cetățeni responsabili”, a spus Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general al ISJ Botoșani.

Informațiile despre legislația în vigoare, despre respectarea legii, a Codului Penal și a Codului Civil, le-au fost transmise elevilor de către judecătorul Cristi Danileț. Acestora le-a fost captată atenția printr-o abordare interactivă, deschisă, fiindu-le propuse exerciții de imaginație și prezentate exemple concrete din sala de judecată, din diferite cazuri în care au fost implicați elevi și cadre didactice.

,,Este important ca elevii să-și dezvolte valorile etice și morale”

,,Este important ca elevii să-și dezvolte valorile etice și morale, să afle lucruri elementare despre drepturi şi dreptate, despre importanța respectării legii şi despre sancţiunile prevăzute în cazul încălcării acesteia. Educația juridică reprezintă o necesitate și o preocupare constantă în contextul social actual pentru formarea viitoarelor generații’’, a mai adăugat Bogdan Suruciuc.

Elevilor le-a fost încurajată libertatea de exprimare și, împreună cu judecătorul, aceștia au căutat soluțiile cele mai corecte din punct de vedere legal, în ceea ce privește combaterea consumului de substanțe interzise, eliminarea bullying-ului, respectarea regulilor de circulație și de protecție a datelor cu caracter personal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
12.7 °
62 %
0.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...