spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocalMunicipalitatea pregătește planul de activități sezoniere pentru anul 2024. Până când se...

Municipalitatea pregătește planul de activități sezoniere pentru anul 2024. Până când se pot depune cereri pentru angajații sezonieri

Primăria Municipiului Botoșani anunță că angajatorii care au nevoie de forță de muncă și funcționează pe raza unității administrativ-teritoriale pot solicita angajați pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere.

De forța de muncă pentru diversele activități sezoniere pot beneficia persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale.

,,Solicitările privind activitățile sezoniere ce se vor efectua de către beneficiarii de venit minim de incluziune se pot depune la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani, în str. Săvenilor nr. 12, până pe data de 15 decembrie 2023”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială.

Potrivit edilului, în baza acestor cereri, va fi întocmit Planul de activități sezoniere pentru anul 2024. Solicitările se adresează, în scris, primarului municipiului, Cosmin Andrei, cu precizări vizând activitatea ce urmează a fi desfăşurată, numărul de lucrători şi perioada de desfăşurare a activităţii sezoniere.

Ajutorul de incluziune depinde de orele lucrate de beneficiarii apți de muncă

Planul de activități sezoniere este întocmit cu scopul de a valorifica forţa de muncă locală și se aprobă prin dispoziție a primarului municipiului. Acest plan se afişează la sediul primăriei şi cuprinde activităţile sezoniere, beneficiarii de lucrări, precum şi repartizarea persoanelor din familiile beneficiare de ajutor de incluziune pentru desfăşurarea activităţilor sezoniere.

Remunerarea activităţii sezoniere, norma de lucru, precum şi alte obligaţii şi îndatoriri se stabilesc prin negociere directă între beneficiarul de lucrări şi persoana care prestează activitatea, în condiţiile legale privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Ce trebuie să facă beneficiarii lucrărilor

Pe data de 1 a fiecărei luni, pentru luna următoare, beneficiarii lucrărilor au obligaţia de a transmite primarului, în scris, situaţia cu persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor de incluziune care au efectuat activităţile sezoniere, precum şi numărul de ore efectuate. Pe baza acestei situații primarul municipiului stabilește menținerea acordării ajutorului de incluziune sau încetarea acestuia.

Ajutorul de incluziune reprezintă un beneficiu de asistență socială acordat familiilor și persoanelor singure aflate în situații de dificultate, cu scopul prevenirii și combaterii sărăciei și riscului de excluziune socială.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
24.4 ° C
24.6 °
24.4 °
49 %
6.9kmh
100 %
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...