miercuri, iulie 17, 2024
AcasăNaționalLiberalii caută aliaţi pentru majoritate

Liberalii caută aliaţi pentru majoritate

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat joi că liberalii vor purta discuții cu orice formațiune în afară de PSD pentru crearea unei majorități parlamentare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„Vom purta discuții exploratorii cu orice partener în afară de cei care și-au bătut joc de România. (…) E extrem de dificil de construit o majoritate stabilă și solidă”, a declarat Orban la finalul Biroului Politic Executiv al partidului.

Întrebat dacă liberalii vor avea asemenea discuții și cu cei de la ALDE, președintele PNL a răspuns: „Cu siguranță că vom discuta, pentru că fără ALDE sau o parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară”.

În ceea ce privește posibilitatea de a se regăsi „în aceeași barcă” cu PMP, în cazul formării unei noi majorități, Orban a precizat că aceasta este o chestiune la care ar prefera să nu răspundă, dar a admis că e nevoie de PMP pentru crearea majorității.

ALDE este deocamdată într-o alianţă cu PSD, iar reprezentanţii celor două partide se vor întâlni în weekend pentru a alege o propunere pentru funcţia de premier.

 

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
38.9 ° C
38.9 °
32.6 °
37 %
3.6kmh
15 %
mie
35 °
joi
32 °
vin
32 °
sâm
30 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...