Liberalii caută aliaţi pentru majoritate

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat joi că liberalii vor purta discuții cu orice formațiune în afară de PSD pentru crearea unei majorități parlamentare.

“Vom purta discuții exploratorii cu orice partener în afară de cei care și-au bătut joc de România. (…) E extrem de dificil de construit o majoritate stabilă și solidă”, a declarat Orban la finalul Biroului Politic Executiv al partidului.

Întrebat dacă liberalii vor avea asemenea discuții și cu cei de la ALDE, președintele PNL a răspuns: “Cu siguranță că vom discuta, pentru că fără ALDE sau o parte din ALDE nu se poate construi o majoritate parlamentară”.

În ceea ce privește posibilitatea de a se regăsi “în aceeași barcă” cu PMP, în cazul formării unei noi majorități, Orban a precizat că aceasta este o chestiune la care ar prefera să nu răspundă, dar a admis că e nevoie de PMP pentru crearea majorității.

ALDE este deocamdată într-o alianţă cu PSD, iar reprezentanţii celor două partide se vor întâlni în weekend pentru a alege o propunere pentru funcţia de premier.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...