Mobilizare pentru un copil pierdut

O armată de oameni l-a căutat sâmbătă, timp de şapte ore, pe un copil rătăcit, în timpul unei plimbări cu bicicleta. Băiatul a fost găsit tefăr şi nevătămat.

 

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost căutat sâmbătă de 200 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi voluntari din judeţul Arad, după ce s-a rătăcit între localităţile Sânpetru German şi Pecica, din sud-vestul judeţului. Copilul se plimba, alături de mai mulţi prieteni, cu bicicleta, prin pădure, iar la un moment dat ar fi pornit în faţa celorlalţi. Ulterior, membrii grupului şi-au dat seama că băiatul a dispărut, iar tatăl a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Copilul s-a pierdut între orele 10-11, dar apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 14.

„Un bărbat a anunţat că fiul său s-a deplasat împreună cu un grup de circa zece minori cu bicicletele de la Pecica spre localitatea Sânpetru German, prin pădurea care face legătura între cele două localităţi, iar fiul său a luat-o înainte şi s-a rătăcit de grup. Totodată, a anunţat că fiul său nu are la el telefon mobil. Detaşamentul Arad a deplasat 19 subofiţeri şi un ofiţer pentru începerea operaţiunilor de căutare. De asemenea, au fost alertate serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Pecica, Felnac, Sânpetru German, iar în zonă a fost trimis şi un echipaj SMURD de la Nădlac”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

După câteva ore de căutare, numărul forţelor de căutare a fost suplimentat, iar salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au adus în zonă echipamente pentru căutări pe timp de noapte.

„Aria de căutare este foarte mare, pentru că apelul a venit foarte târziu, după patru ore de la dispariţia copilului. Zona este foarte dificilă, împădurită, fără vizibilitate în câmp deschis mai mare de 50 de metri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

 

Deja ai votat!