Tone de tutun ilegal confiscate în Mureş

Poliţiştii au confiscat peste cinci milioane de fire de ţigarete, aproape 2,5 tone de tutun şi dispozitive pentru prelucrarea acestuia, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, derulată la nivel naţional, în cadrul unei operaţiuni europene, cea mai mare captură făcându-se în judeţul Mureş, a informat, ieri, Poliţia Română.

„În urma acţiunii, poliţiştii au indisponibilizat 5.111.960 de fire de ţigarete, 2.400 de kilograme de tutun, o moară de mărunţit tutun, precum şi trei maşini manuale de mici dimensiuni destinate prelucrării tutunului şi umplerii ţigaretelor”, se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei.

Percheziţiile au avut loc pe 15 octombrie, din cercetări reieşind că, în perioada 2015 – 2017, mai multe persoane din judeţul Mureş ar fi deţinut în afara antrepozitului fiscal şi ar fi comercializat tutun, prin intermediul site-urilor de vânzări online, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul cauzat bugetului central se ridică la 1.050.000 de lei. „În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost conduse la audieri, cercetările fiind continuate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram tutun de fumat”, reiese din comunicat.

Deja ai votat!