Halloween-ul reclamat la Protecţia Consumatorului

0

Un bărbat din Suceava a reclamat Halloween-ul la Protecţia Consumatorului. Suceveanul a făcut o reclamaţie la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Braşov şi a cerut ca toate produsele care ţin de Halloween să fie retrase de pe piaţă, pe motiv că ar incita la „crimă, vrăjitorie, terorism, magie neagră, incultură, teroare psihică a copiilor inocenţi, închinare la morţi şi satanism”. Bărbatul este foarte deranjat că în această perioadă pe rafturile magazinelor se găsesc produse legate de sărbătoarea Halloween-ului.

Reprezentanţii CRPC Braşov au declarat că verifică toate reclamaţiile care au temei legal, dar aceasta se încadrează la cele „mai deosebite” şi stârnesc mai degrabă amuzament. „Această reclamaţie intră la categoria inedite. Nu putem decât să mergem să verificăm produse vestimentare, de decor sau alimentare care au legătură cu Halloween-ul, fiind un control tematic dedicat sărbătorii, fapt pe care îl făceam oricum la orice eveniment de acest gen. Au fost colegii mei şi zilele trecute la partea de jocuri, jucării de Halloween, dar nu au descoperit nimic ieşit din comun”, a declarat Sorin Susanu, comisar-şef CRPC Braşov.

Halloween-ul se sărbătoreşte în fiecare an pe 31 octombrie şi este o sărbătoare originară în SUA, pe care românii au împrumutat-o după ’90.

+0 -0
se încarcă...