Guvernul amână modificarea Codului fiscal

0

Şedinţa de guvern în care urmau să se aprobe noile măsuri fiscale, între care trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, programată pentru ieri, la ora 14:00, s-a amânat pentru luni, deoarece nu sunt gata toate avizele necesare. Este vorba de lipsa avizului de la Consiliul Legislativ.

Consiliul Economic şi Social, organism consultativ al Parlamentului şi al Guvernului României, a avizat deja negativ proiectul Cabinetului Tudose de modificare a Codului fiscal, inclusiv propunerea de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Şi avizul Consiliului fiscal privind modificările anunţate de Guvern la Codul fiscal, dat publicităţii ieri,  este negativ. „Analizat în izolare, impactul pachetului de modificări fiscale implică o pierdere de circa 5,2 miliarde de lei, în timp ce o evaluare a măsurilor de compensare identificate în Nota de fundamentare nu indică acoperirea în întregime a acesteia. Consiliul fiscal avizează negativ propunerea de modificarea a Codului fiscal, neputând certifica, în lipsa unei construcţii bugetare complete, faptul că ţintele bugetare anuale şi pe termen mediu asumate prin Strategia Fiscal-Bugetara 2017-2019 nu vor fi depăşite, în condiţiile în care acestea din urmă sunt oricum incompatibile cu regulile fiscale interne şi cu tratatele europene”, se arată în analiza realizată de Consiliul fiscal, pe marginea modificărilor avute în vedere de Guvern la Codul fiscal.

 

Deja ai votat!
se încarcă...