Un nou conflict CCR – Preşedinţie

0

Judecătorul Curţii Constituţionale a României (CCR) Petre Lăzăroiu a declarat, pentru Agerpres, că a fost chemat de Simina Tănăsescu, unul dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare din funcţie a magistratului.

În replică, Administraţia Prezidenţială a arătat că Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial, a avut o discuţie tehnică, fără implicarea Instituţiei preşedintelui României, cu judecătorul Petre Lăzăroiu despre solicitarea asociaţiei civice VeDem Just, subliniind că orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra magistratului sunt complet neadevărate şi nefondate.

În urmă cu două săptămâni, judecătorul Bogdan Mateescu a semnalat pe pagina sa de Facebook că un judecător constituţional (n.r. – Petre Lăzăroiu) „stă în funcţie de zece ani, deși CCR a zis negru pe alb general obligatoriu acum vreo două luni că e neconstituțional mecanismul prin care se tinde la depășirea termenului constituțional de nouă ani”.

+0 -0
se încarcă...