joi, aprilie 18, 2024
AcasăNaționalŞofer surprins pe A3 cu 276 km/h

Şofer surprins pe A3 cu 276 km/h

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 69 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 276 kilometri la oră, pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Şoferul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a suspendat permisul pentru trei luni.

În perioada 11 – 17 iunie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei traficului rutier.

Astfel, 69 de şoferi care circulau cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţişti, 15 dintre aceştia fiind înregistraţi de aparatul radar conducând cu viteze de peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză, 276 km/h, a fost înregistrată în după-amiaza zilei de 17 iunie, când poliţiştii Biroului Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat un bărbat care conducea, pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, cu viteza de 276 km/h.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Poliţia Română reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Deja ai votat!

2 COMENTARII

  1. Constantin nu este treaba mea si nici a ta ca au bani. Platesc taxe si asigurari oribile de mari si stau in urma celor cu motoare mici deoarece corupti nu sunt in stare sa faca o infrastructura buna, PuLalitia nu ea nici o masura concludenta privind starea drumurilor si sa amendeze administratori acestor drumuri… si la majoritatea accidentelor acuza ca viteza e de vina si nu starea proastra a drumurilor, dumeloar stau ca ascunsi in boscheti(ca hoti pandesc momentul prielnic) unde e drumul bun.
    P.S.
    Exista cativa incopenteti de la rutiera Botosani care chiar incita in diverse moduri sa se ruleze cu viteza pe drumurile publice, fac manevre sa enerveze alti participanti in trafic, nu semanlizeaza depasirile si merg cu 70-80 in localitate fara nici un fel de semnal… caci ei… sunt organele genitale ale statului.

Botoșani
cer acoperit de nori
6.5 ° C
6.7 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
14 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...