Proteste împotriva puterii în întreaga ţară

0

Modificarea codurilor penale este contestată din nou în stradă. Mii de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, pentru a-şi exprima nemulțumirea față de modificarea codurilor penale.

La Bucureşti, unde mii de oameni au fost aseară în stradă, protestatarii au început să se adune începând cu ora 18:00 în Piaţa Victoriei. Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. Ulterior, circulaţia a fost blocată pe Şoseaua Kiseleff şi pe bulevardul Aviatorilor. Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi au reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos. Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă. Unul dintre protestatari a fost ridicat de jandarmi şi dus la dubă.

Manifestanţii au strigat „Libertate”, „Hoţii”, „Nu plecăm”, „Jos comuniştii”, „Demisia”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, dar şi mesaje împotriva Jandarmeriei, iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Curtea Constituţională a penalilor”.

Proteste au loc miercuri seară şi la Sibiu, Iaşi, Braşov sau Oradea.

 

+0 -0
se încarcă...