vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalPersoanele care vor refuza un loc de muncă oferit îşi vor pierde...

Persoanele care vor refuza un loc de muncă oferit îşi vor pierde dreptul de a primi ajutor social

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege potrivit căruia persoanele care vor refuza un loc de muncă îşi vor pierde dreptul de a mai primi ajutor social.

Proiect de Lege pentru modficarea şi completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, iniţat de 5 deputaţi ALDE, a fost adoptat cu 274 de voturi ”pentru”, 2 abţineri şi 4 voturi ”împotrivă”.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă.

Iniţiativa mai prevede că familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

”Refuzul repetat de două ori al persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social de a efectua activităţile sezoniere conduce la încetarea dreptului”, se mai menţionează în iniţiativa legislativă.

Camera Deputaţiloreste for decizional, iniţiativa urmând să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Deja ai votat!

2 COMENTARII

  1. Asistarea ajutorului social pentru putori trebuia demult pusa in practica. Dar mai trebuie sa oferi si salarii de bun simt, astfel incat oamenii sa vina motivati la lucru. Sa se ia masuri ca patronii sa nu- si mai bata joc de angajati, sa- i tina peste orele de program la lucru, sa- i cheme si sambata si sa nu le plateasca, sa- i ia in ras. In timp ce la stat nu este luna sa nu fie vreo vacanta sau minivacanta, in mediul privat se lucreaza pe branci pentru 1.000 lei si cateva bonuri de masa. Fara libere, plus sambete lucrate… Pai nu trebuie sa plece Corporatiile si patronii straini bucsiti de euro de la noi? „Marii investitori” patroni de sclavi romani. Din toate tarile sunt matrasiti, numai noi ii pripasim si- i corcolim. Romanii vor sa fie crescuta puterea de cumparare. Degeaba le faci salariul minim de 500 euro, daca- si pot permite sa- si cumpere doar cateva suluri de hartie igienica, spre exemplu. Asa ca trebuie luate si masuri financiare pentru angajatori atunci cand fortezi oamenii sa vina in campul muncii.

Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...