Liviu Dragnea se consideră victimă

1

Liviu Dragnea a avut o primă reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului că ceea ce s-a întâmplat joi la Instanţa Supremă a fost „o execuţie în masă”. El a venit în faţa jurnaliştilor împreună cu premierul Viorica Dăncilă şi alţi lideri ai partidului, între care Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Codrin Ştefănescu. „Eu am fost târât în acest dosar pe baza a două declaraţii din partea a două doamne inculpate în dosar… Ieri am asistat la o execuţie în masă. A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea şi un judecător care a rezistat a făcut opinie separată şi care mă vedea nevinovat şi mă vede şi acum nevinovat”, a declarat Dragnea.

 

Scuze cerute puşcăriaşilor

 

El a spus că le-a transmis colegilor săi din PSD că obiectivele lui rămân aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică, iar statul paralel să fie zdrobit. „Şi va fi zdrobit. Miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi pe la DNA şi prin tribunale pe acelaşi articol sovietic, le cer iertare că s-a lungit atât de mult modificarea Codului penal. Poate nu o să mă ierte. Maniera de a avea o abordare procedural corectă s-a dovedit una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurii normale, dezbateri, adoptare si promulgare”, a mai spus Liviu Dragnea.

 

Dragnea rămâne la conducerea PSD

 

Preşedintele PSD a mai spus că a fost unanimitate pentru susţinerea sa în CExN. „Am avut discuţie în CExN cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (n.r. – al Camerei Deputaţilor – n.r.) pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri – stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îndeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş – au spus ei – ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult”, a relatat Dragnea, care a spus că are „de gând să merg până la capăt” şi că obiectivele sale rămân aceleaşi: „programul de guvernare să fie pus în practică şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdrobit. Şi va fi zdrobit”.Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kövesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

El nu a răspuns niciunei întrebări a jurnaliştilor.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. Atat timp cat mama prostiei in Romania este tot timpul gravida vom avea alegatori si alesi pe masura . Cum se explica lipsa masiva a romanilor de la vot ?Le este scarba de sistemul electoral in care voteaza la gramada si prosti si destepti Prosti dar multi este celebra vorba !

se încarcă...