vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalTemperaturi cu 10 grade mai mici faţă de normalul perioadei, în week-end

Temperaturi cu 10 grade mai mici faţă de normalul perioadei, în week-end

În zilele de sâmbătă şi duminică, în majoritatea ţării, temperaturile vor scădea cu peste 10 grade faţă de normalul perioadei, iar minimele vor ajunge la 6-8 grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în ţară, temperaturile vor coborî cu peste 10 grade Celsius şi vor fi semnalate ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vîntului.

„În weekendul acesta vorbim de o răcire semnificativă a vremii din pricina unei mase de aer rece, care va determina o scădere a valorilor termice chiar şi cu peste 10 grade faţă de ce am avut zilele anterioare, astfel încât vremea va deveni răcoroasă pentru această dată, chiar rece în nordul şi nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa undeva între 14 şi 24 de grade Celsius pe parcursul zilei de sâmbătă, care pare să fie cea mai rece, cele mai scăzute valori, cele de 14-15 grade se estimează a fi în partea de nord a Moldovei iar cele mai ridicate, de 23-24 de grade, în sudul ţării. Pe lângă valorile maxime, vorbim şi despre o scădere a valorilor minime. Temperaturile din cursul nopţii vor scădea destul de mult, astfel că în depresiuni vor atinge 3-4 grade, în estul Transilvaniei, dar în partea de nord a teritoriului vorbim de minime de 6-8 grade. În sud, puţin mai mult, sâmbătă spre duminică temperaturile minime vor fi de 12-13 grade chiar şi în zona Capitalei, puţin mai ridicate, pe Litoral, 13-14 grade. Deci răcire semnificativă”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Sursa citată a mai precizat că duminică, temperaturile maxime vor cunoaşte o creştere uşoară însă nesemnificativă pentru această perioadă din an. Ploile vor scădea în intensitate şi se vor semnala pe arii mai restrânse.

Vremea răcoroasă va fi resimţită şi pe litoral acolo unde temperaturile maxime nu vor depăşi 23-24 de grade Celsius. Totodată este aşteptată o intensificare a vântului.

În zonele montane, pe alocuri temperaturile vor scădea până la valoarea de 0 grade Celsius însă ploile vor fi înregistrate doar pe arii restrânse şi vor fi de scurtă durată.

Vremea se va păstra în acelaşi registru şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Pai cine sa doboare avioanele NATO care ne umplu de CHEMTRAILS??? Noi nici nu bagam in seama darele lasate de ei, dare care ne strica climatul, ne polueaza atmosfera, ne otravesc. Pai cine sa ia atitudine? Johannis care este german si- l doare in cot de Romania? Pesedistii corupti si santajabili? Romanii care pun botul la orice si danseaza zombificati Dansul Pinguinului? Va spun drept…Venind dinspre Orient spre Romania, incepand de la Marea Neagra pana la aeroortul din Iasi, esti invaluit ca intr- o ceata groasa de nu vezi la doi metri. Asta fac avioanele NATO, americanoizii, satanele planetei, astia cu Noua Ordine Mondiala. Chipurile ne apara de Rusia… Numai zombii din Romania se mai tem si mai cred in asta.

Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...