vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalPrimăria Iași a cheltuit peste 85.000 de euro pe un steag

Primăria Iași a cheltuit peste 85.000 de euro pe un steag

Iaşiul vrea să se mândrească în anul Centenarului cu cel mai mare steag din România. Iar Primăria a fost dispusă să plătească peste 400.000 de lei pentru un drapel la cele mai înalte standarde. Reacţiile localnicilor nu au fost însă pe măsura aşteptărilor autorităţilor.

Drapelul are 6 metri lungime și 4 metri lățime și este arborat pe un catarg de 41 de metri. Cetățenii spun că suma investită ar fi putut fi folosită în alte scopuri și că nu văd rostul steagului amplasat într-un mic parc din Iași.

– Prima dată am crezut că poate e un paratraznet, ceva, arată absolut hidos, chiar acum discutam, era bradul ăla de lângă, ăla ar fi fost mult mai frumos, în 20 de ani s-ar fi făcut frumos, înalt dar avem un catarg scump și urât și cu un steag minuscul.

– Bani irosiți, ar fi putut fi folosiți în altă privință decât un steag, nu știu nu mi se pare o investiție utilă

– Sunt patriot și eu dar toate clădirile numai steaguri, îl port aici dacă… da’ acolo…

Reprezentanții municipalității spun că proiectul face parte din celebrarea Centenarului Marii Uniri și standardele impuse lucrării au determinat prețul final cu care s-a acordat licitația, mai exact 411.000 de lei.

„ E vorba de calitatea materialelor, e vorba de manoperă e totuși o investiție care va rămâne în timp și am gândit că această investiție trebuie realizată cu materiale de înaltă calitate”, a spus Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iași.

Lucrarea trebuia să fie finalizată până pe 25 iunie, de Ziua Drapelului, dar momentul inaugurării a fost amânat pentru luna august când, după spusele constructorilor, va fi gata și baza.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...