Cinci drumuri naţionale rămân blocate din cauza inundaţiilor. Traficul feroviar, afectat în trei judeţe

0

Cinci tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vâlcea mai sunt blocate luni dimineaţă din cauza inundaţiilor. Traficul feroviar este afectat în judeţele Braşov, Teleorman şi Vâlcea.

Potrivit Centrului Infotrafic, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, pe următoarele tronsoane de drum naţional circulaţia este întreruptă: judeţul Covasna: DN 11B Târgu Secuiesc – Cozmeni, în zona localităţii Valea Seacă (kilometrul 12); judeţul Harghita: DN 11B Cozmeni – Târgu Secuiesc, în localitatea Casinu Nou (kilometrul 23), – judeţul Neamţ: DN 15 Borsec – Poiana Largului, pe raza localităţii Poiana Teiului (între kilometrii 237+800 de metri şi 238+100 de metri), judeţul Suceava: DN 2H, în localitatea Milişăuţi, pe podul de pe râul Suceava şi judeţul Vâlcea: DN 7D Câineni – Perişani, în localitatea Perişani (între kilometrii 15+830 şi 15+900 de metri).

Circulaţia este îngreunată în judeţul Bacău, pe DN 11, pe segmentele Bacău – Oneşti, în zona localităţii Sănduleni şi Oneşti – Târgu Secuiesc, în localitatea Poiana Sărată.

Traficul este întrerupt pe 10 drumuri judeţene din Bacău, Covasna, Galaţi, Iaşi şi Suceava şi îngreunată pe 5 drumuri din Covasna, Prahova şi Suceava.

În judeţul Braşov, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov – Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulă doar garniturile unui operator privat.

În judeţul Teleorman, pe magistrala 900 Timişoara – Bucureşti, la intrarea în staţia CF Roşiori Nord dinspre Craiova, patru vagoane ale unui marfar care transporta deşeuri metalice au deraiat. Circulaţia trenurilor pe magistrală s-a reluat pe ambele sensuri însă, din cauza evenimentului, este întreruptă pe secţia de cale ferată 907 Roşiori Nord (Teleorman) – Costeşti (Argeş), tronson pe care se deplasează doar garniturile unui operator privat.

În judeţul Vâlcea, din cauza aluviunilor de pe calea ferată, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 205 Băbeni – Alunu (tronson pe care circulă doar trenuri de marfă) este întreruptă la kilometrul feroviar 34+400 de metri.

Deja ai votat!
se încarcă...