joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalPosturi bine plătite pentru beizadelele politicienilor

Posturi bine plătite pentru beizadelele politicienilor

Cei mai norocoşi copii de politicieni au primit cadou de la părinţii lor locuri în Parlamentul României. Următorii pe eşichierul imposturii politice sunt copiii care au fost angajaţi „doar” în ministere, unele conduse chiar de părinţii lor. Din tabloul pilelor nu lipsesc soţii şi soţiile angajaţi în diverse instituţii ale statului, evident, pe salarii foarte mari din bani publici, scrie Adevarul.ro.

 

Daea şi-a angajat fiica la minister

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, recunoştea nonşalant că şi-a angajat fiica cea mică, Dana, chiar în ministerul pe care îl conduce. „Este un adevăr pe care nu îl ocolesc şi n-aş avea de ce să o fac. Este un copil care, ca şi dumneavoastră, aşteaptă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru că e firesc, este natural”, a declarat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii are şi o fiică mai mare, Larisa Elena Popescu, care deţine firma „Piscicultorul”, care a luat în concesiune nu mai puţin de 505 hectare de bălţi piscicole în judeţul Dâmboviţa de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, aflată direct în subordinea Ministerului Agriculturii. Judeţul Dâmboviţa este controlat politic de liderii PSD Adrian Ţuţuianu şi Rovana Plumb, colegi de partid cu Daea.

Mai mult, soţia lui Petre Daea este director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), subordonată tot Ministerului Agriculturii.

 

Posturi bune şi pentru fetele lui Ţuţuianu şi Iordache

 

Adrian Ţuţuianu şi Florin Iordache sunt alţi doi miniştri PSD care au avut grijă ca fetele lor să ocupe funcţii la stat. Ruxandra Ţuţuianu este angajată în funcţia de consilier juridic la Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea. În timpul protestelor faţă de Ordonanţa 13, fiica lui Ţuţuianu şi-a manifestat „scârba” faţă de bucureştenii care au ieşit în stradă, „ca oile”. Soţia lui Adrian Ţuţuianu este şi ea angajată la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, instituţie condusă chiar de liderul PSD între 2012 şi 2016.

La doar 25 de ani, Delia Iordache, fiica fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache, are un parcurs profesional de invidiat. De la începutul anului, Delia Iordache lucrează la Cancelaria BNR. Iar înainte de a ajunge la banca centrală, Delia a fost referent în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la departamentul Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

 

Culoar făcut pentru Andreea Cosma

 

Andreea Cosma a ajuns deputat PSD după o mişcare nemaiîntâlnită în istoria Parlamentului: doi social-democraţi, aflaţi înaintea ei pe lista electorală, au demisionat din Parlament doar ca să-i facă ei loc în Legislativ. Andreea Cosma este fiica fostului „baron” de Prahova Mircea Cosma, condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare. La rândul său, Andreea Cosma este trimisă în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. Până acum, s-a remarcat în Parlament pentru că l-a bruscat pe deputatul USR Iulian Bulai. Fratele Andreei Cosma, Vlad, a prins şi el un mandat de parlamentar în legislatura 2012-2016, fiind bun prieten cu fugarul Sebastian Ghiţă.

Deputata PSD Corina Bogaciu, 27 de ani,  este fiica unui consilier local din Voluntari, Ion Bogaciu, vărul şi naşul de botez al lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari. Potrivit relatărilor din presă, Bogaciu are doar studii medii, deşi ea se laudă în CV că este de profesie economist.

Ioana Bran, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost instalată iniţial, la primul mandat de parlamentar, direct în conducerea Camerei Deputaţilor, ca secretar. Până să ajungă în Legislativ, Ioana Bran a lucrat la compania tatălui său, un renumit producător de palincă, proprietar al distileriilor Bran şi sponsor al PSD. Fratele Ioanei Bran, Daniel, a fost consilierul lui Daniel Constantin  la Ministerul Agriculturii.

 

De la poze nud la şefia funcţionarilor

 

Andreea-Maria Arcan Apostol, fiica senatoarei PSD Neamţ Emilia Arcan, a fost numită în luna mai de către fostul premierul Grindeanu vicepreşedinte în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Funcţia, cu rang de secretar de stat, a transformat-o pe fiica Emiliei Arcan în şefă peste toţi funcţionarii publici din toată ţară. Prin ce s-a remarcat Andreea Arcan până să ajungă secretar de stat? Prin faptul că a pozat dezbrăcată.

Adrian Mocanu a obţinut un nou mandat de deputat de Buzău, din partea PMP, după ce, în 2012, a ajuns în Parlament pe listele PSD, într-un colegiu la Camera Deputaţilor care se suprapunea cu colegiul de la Senat în care a candidat tatăl său, Victor Mocanu. Între timp, tatăl său s-a retras forţat din politică, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

 

Minorităţile au copiat modelul PSD

 

Rutenii sunt reprezentaţi în Legislativ de Iulius Firczak, fiul fostului deputat al rutenilor din ultimii 16 ani, Gheorghe Firczak. Acesta a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în 2015, tocmai pentru că în perioada 2008-2012 şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Uniunea Polonezilor este  reprezentată de Victoria Longher, soţia fostului deputat Ghervazen Longher (2000-2013). În 2014, Ghervazen Longher a fost condamnat de Curtea Supremă la trei luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fraţii la Camera Deputaţilor. Italienii din România l-au înlocuit pe fostul deputat Mircea Grosaru, decedat chiar în timpul mandatului, cu fiul acestuia, Andi Gabriel Grosaru.

 

Carmen Dan nu şi-a uitat asociatul

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a numit pe fostul său asociat, Tudorel Pieleanu, adjunct la Poliţia Teleorman. Tudorel Pieleanu a fost subprefect la Teleorman, în acelaşi timp fiind acţionar al societăţii comerciale Way Storage SRL, fondată împreună cu Carmen Dan, scrie „Liber în Teleorman”.

Dan Dumitrescu – fiul lui Mircea Dumitrescu, administratorul public al judeţului Teleorman  – a fost numit, la începutul lunii august, prin decizie a premierului Mihai Tudose, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, post din care fusese demis pe 20 iunie de către fostul premier Sorin Grindeanu.

Akram Shhaideh, soţul ministrului Dezvoltării Sevil Shhaideh, a fost angajat vara trecută consilier în Ministerul Agriculturii. Acesta a ocupat mai multe funcţii în administraţia lui Bashar Al Assad în Siria. Soţia lui Eugen Nicolicea, jurnalistă de profesie, a fost angajată la Transgaz.

 

Familia Winzer, la MAE şi Curtea de Conturi

 

Avocatul Cristian Winzer, apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost propulsat vara trecută în funcţia de secretar de stat în Ministerul de Externe, deşi are experienţă zero în diplomaţie. Cristian Winzer este fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, cel care, în 2013, a fost prins copiind la un examen pentru Curtea de Conturi. Winzer senior era lector universitar şi auditor în cadrul Departamentului XI al Curţii de Conturi, care verifică activitatea Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi a televiziunii publice. Petru Winzer a fost prins copiind la examenul pentru ocuparea postului cu pricina şi a fost exclus din concurs, după cum scria „Adevărul”, în acea perioadă. Deşi în perioada respectivă presa nota că acesta risca inclusiv concedierea, Petru Winzer lucrează în continuare la Curtea de Conturi de unde încasează mii de lei lunar şi va beneficia şi de o pensie specială uriaşă.

Tot la Curtea de Conturi lucrează, din 2013, şi fiica lui Petru Winzer, Rebeca Andra Winzer, care ocupa un post de consilier.

 

Olguţa Vasilescu, grijulie cu fostul soţ

 

Ovidiu Wlasopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, a fost trimis de PSD în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), unde încasează un salariu de 14.000 de euro pe lună. „V-aş ruga să ne spuneţi care sunt diferenţele principale între RBNS şi IBNR?”, l-a întrebat, aplicat, deputatul USR Claudiu Năsui pe Ovidiu Wlasopol în timpul audierilor, iar Wlasopol a răspuns: „Nu cunosc”. Actualul partener de viaţă al Olguţei Vasilescu, Claudiu Manda este preşedinte al Comisiei de control SRI.

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...