Suedia a suspendat numărul considerat ofensator, al maşinii care circula în România

0

Plăcuţele de înmatriculare preferenţiale ale lui Răzvan Ștefănescu, șoferul cu mașina anti-PSD, nu mai sunt valabile în Suedia începând de miercuri, 1 august. Precizarea a fost făcută pentru Digi24 de către Autoritatea de Transport din Suedia.

Reprezentanţii instituţiei confirmă că au decis anularea plăcuţelor în 25 iulie. S-a întâmplat după ce autorităţile române au adus la cunoştinţa celor suedeze sensul mesajului de pe numărul de înmatriculare al românului. Și explică suedezii că atunci când aprobă numere de înmatriculare preferenţiale, se uită dacă nu cumva combinaţia de litere poate fi ofensatoare. Cum nu pot şti sensurile din toate limbile sau cum un cuvânt poate fi ofensator într-o limbă, dar nu şi în alta, apar şi astfel de probleme. Odată ce Autoritatea Suedeză pentru Transport află că nişte plăcuţe au un mesaj ofensator, suspendă dreptul şoferului de a circula cu ele – ceea ce s-a întâmplat şi în cazul controversei din România.

Autoritatea pentru Transport din Suedia, precizări pentru Digi24:
„Când ni s-a adus la cunoştinţă că acele plăcuţe de înmatriculare erau considerate jignitoare, am decis să le anulăm. Decizia a fost luată în 25 iulie, iar numerele de înmatriculare nu mai sunt valide începând cu 1 august”.

Deja ai votat!
se încarcă...