spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalPrimul deces înregistrat în România din cauza virusului West Nile, transmis de...

Primul deces înregistrat în România din cauza virusului West Nile, transmis de tânţari

Un bărbat de 79 de ani din Galaţi a murit din cauza virusului West Nile. În sezonul 2018, din mai până în august, s-au înregistrat 23 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care 11 cazuri în ultima săptămână.

Cinci cazuri au fost înregistrate în judeţul Dolj, câte 4 în Olt şi Iaşi, câte 2 în Brăila şi Ilfov şi câte un caz în Bihor, Bacău, Galaţi, Vrancea, Teleorman şi Bucureşti.

Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că decesul s-a înregistrat la un bărbat de 79 de ani din Galaţi, care avea şi alte afecţiuni.

Ministerul Sănătăţii: Autorităţile locale să intensifice măsurile de dezinsecţie

Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile. Recomandarea vine după ce un bărbat de 79 de ani din Galaţi a murit din cauza virusului West Nile.

Cazurile de meningite / meningo-encefalite cu virus West Nile depistate şi înregistrate în România sunt sporadice şi în momentul de faţă nu există riscul unei epidemii, arată Ministerul Sănătăţii.

”Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul supravegherii, în data de 2 mai 2018 şi până în prezent au fost înregistrate 23 cazuri de meningite/meningo-encefalite datorate infecţiei cu virus West Nile şi un deces, în cazul unui pacient în vârstă de 79 de ani care avea comorbidităţi. Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor administratiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecţie în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile”, se arată într-o informarea transmisă de MS.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...