Violențe la mitingul diasporei

1

La o zi după ce peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, autoritățile sunt așteptate să ofere explicații pentru violențele fără margini de la mitingul diasporei, despre care scrie și presa internațională. Au rămas multe întrebări fără răspuns după incidentele de vineri noaptea, când au fost bătuți atât protestatari, cât și jandarmi. Pe rețelele de socializare sunt postate zeci de înregistrări video cu agresiunile care au șocat România și toată lumea vrea să știe cum s-a ajuns aici.

Incidente extrem de violente au avut loc în Piaţa Victoriei, jandarmii intrând în forţă pentru a goni oamenii. Astfel de incidente s-au produs pe tot parcursul protestului, unii manifestanţi au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical, reamintește news.ro

„ Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei şi subliniază că încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Preşedintele subliniază că ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară. PMP îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să oprească intervenţia jandarmilor din Piaţa Victoriei, afirmând că “aceste intervenţii amintesc de anii ’90”.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. România condusă cu parul. Îmi imaginez că ne unim cu Republica Moldova iar la Chișinău are loc un asemenea măcel orchestrat de guvernul de la București. În jumătate de oră trupele rusești vor intra în Moldova să-și apere rușii de acolo. Pe noi cine ne apără de acești cretini întorși înapoi în timp în anii 50-60.