Jandarmeria a prezentat muniţia de la protestul din 10 august. Plutonier: Materialele sunt neletale

1

Armamentul din dotare şi muniţia folosite la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei nu sunt letale, a declarat, luni, plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică, în cadrul unei demonstraţii.

Reprezentanţii Janadrmeriei au prezentat, luni, armamentul şi muniţia folosite la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august.

„Am să încep cu grenada de mână corp cauciuc, compusă din corpul propriu-zis, care este dintr-un cauciuc moale, nu este rigid, la interior, un tub de carton pentru dirijarea focosului. Se montează prin înfiletare. Înăuntru, în afară de acel tub de carton, avem o pudră de talc amestecată cu o pulbere de gaz lacrimogen. În momentul exploziei, corpul de cauciuc se desface, se rupe, pulberea este degajată în atmosferă. Este neletală, nu provoacă vătămări corporale. În continuare, avem lovitura de calibru 38, la fel gaz iritant lacrimogen. Se lansează din arma lansator, cu care nu se trage lovitură directă. De asemenea, este neletală. Concentraţia de gaz este aceeaşi ca la grenada corp-cauciuc şi ca la pulverizatorul de capacitate mărită. Doar că, diferenţa dintre ele, lovitura care pleacă din tubul cartuş este incandescentă la momentul părăsirii armei. În clipa în care ajunge în contact cu solul, emană vaporii de gaz. Se trage în sus, numai între 45 şi 60 de grade. Nu se foloseşte lovitură directă, pentru că nu are eficacitate”, a declarat plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică.

„Toate materialele pe care vi le-am prezentat sunt neletale şi sunt certificate de toate organizaţiile şi comisiile în drept. O parte din muniţii nu sunt de producţie românească”, a mai spus Dinică.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. Problema e , ca sa fim totusi pe deplin edificati , ce fel de PISTOL poseda jandarmerita dezarmata si daca avea munitie la el . Nu se poate sa nu fi avut , dar de care era si in ce conditii se putea folosi de ea . Ca vedem ca in momentul cind a fost atacata nu s-a folosit de pistol , ori nu a avut timpul necesar , ori le era interzis folositul armamentului , ori nu avea munitie , ori aveau munitie de manevra . Si din acest incident se pot scoate o serie de concluzii care pot fi in folosul unora dintre marii procesomani politici .

se încarcă...