16 − 6 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Armamentul din dotare şi muniţia folosite la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei nu sunt letale, a declarat, luni, plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică, în cadrul unei demonstraţii.

Reprezentanţii Janadrmeriei au prezentat, luni, armamentul şi muniţia folosite la mitingul din Piaţa Victoriei din 10 august.

„Am să încep cu grenada de mână corp cauciuc, compusă din corpul propriu-zis, care este dintr-un cauciuc moale, nu este rigid, la interior, un tub de carton pentru dirijarea focosului. Se montează prin înfiletare. Înăuntru, în afară de acel tub de carton, avem o pudră de talc amestecată cu o pulbere de gaz lacrimogen. În momentul exploziei, corpul de cauciuc se desface, se rupe, pulberea este degajată în atmosferă. Este neletală, nu provoacă vătămări corporale. În continuare, avem lovitura de calibru 38, la fel gaz iritant lacrimogen. Se lansează din arma lansator, cu care nu se trage lovitură directă. De asemenea, este neletală. Concentraţia de gaz este aceeaşi ca la grenada corp-cauciuc şi ca la pulverizatorul de capacitate mărită. Doar că, diferenţa dintre ele, lovitura care pleacă din tubul cartuş este incandescentă la momentul părăsirii armei. În clipa în care ajunge în contact cu solul, emană vaporii de gaz. Se trage în sus, numai între 45 şi 60 de grade. Nu se foloseşte lovitură directă, pentru că nu are eficacitate”, a declarat plutonier şef adjutant la Serviciul tehnic din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, Alexandru Dinică.

„Toate materialele pe care vi le-am prezentat sunt neletale şi sunt certificate de toate organizaţiile şi comisiile în drept. O parte din muniţii nu sunt de producţie românească”, a mai spus Dinică.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...