Colonelul Paraschiv audiat pentru violenţele de la miting

2

Colonelul Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a fost audiat ieri, la Parchetul General, în legătură cu intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. „Momentan nu am niciun statut. Momentan nu pot să dau declaraţii, sunt militar”, a spus colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei după ce a fost audiat.

Întrebat de jurnalişti dacă a fost justificată intervenţia în forţă a jandarmilor, Paraschiv a răspuns: „Dacă dumneavoastră m-aţi văzut pe mine că sunt agresiv, aveţi perfectă dreptate”. „Ştiţi că respect foarte mult presa. Nu pot să dau nicio declaraţie pe parcursul anchetei. Avocatul meu va da declaraţiile necesare”, a mai spus el.

De asemenea, el a fost întrebat dacă îşi asumă riscul de a răspunde penal. „Din punctul meu de vedere, nu cred”, a mai spus şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.

La protestul din 10 august, Cătălin Răzvan Paraschiv a fost filmat în timp ce îşi coordona oamenii. El a fost surprins şi în timp ce a agresat un jurnalist de la HotNews. La câteva zile după mitingul diasporei, el a dat un interviu în revista Kamikaze în care a negat agresiunea, iar pe de altă parte se declara mirat că mai există imaginile în care îl agresează pe Robert Mihăilescu. „Dacă îi smulgeam telefonul, de unde mai avea imaginile cu mine?”, a spus el.

Miercuri, la Parchetul General a fost audiată în dosarul violenţelor din 10 august prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, cea care a semnat ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor. Ea a susţinut la ieşirea de la audieri că a respectat legea „cu stricteţe”, iar ordinul de intervenţie în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei pe care l-a semnat respectă legislaţia în vigoare. Speranţa Cliseru a mai spus că are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General şi nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor, repetând că a respectat legea. De asemenea, Cliseru a spus că nu a fost în Piaţa Victoriei în 10 august, contrazicându-i astfel pe ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan, precum şi pe coordonatorul intervenţiei jandarmilor Laurenţiu Cazan, care au afirmat că prefectul a fost prezent la faţa locului încă de la ora 16:00.

+0 -0

2 COMENTARII

  1. INSTRUIESTE CLAR OMUL , se trage in plan vertical , cei ce suntem paraleli cu actiunile politice si militare e cam greu sa intelegem rostul cuiva PE ACOLO , multi se mira ce cauta asta in civil si are atita influenta in perioade critice , deci e cineva nu numai bun de sters la cur .

se încarcă...