Borcea, acuzat că a primit permisii ilegale

0

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, susţine că fostul acţionar al Dinamo, Cristian Borcea, eliberat condiţionat în 2 iulie, a beneficiat ilegal de zece permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an, în perioada iunie 2017 – iunie 2018. Dumitraşcu anunţă că a cerut Ministerului Justiţiei să facă verificări în acest caz şi că a sesizat DNA. El susţine că acestea au fost acordate cu încălcarea legii, întrucât „pentru ca aceste recompense să poată să fie acordate, ar fi fost necesare cel puţin 800 de credite conform Deciziei 433/2016, în sistemul penitenciar acest lucru fiind practic imposibil, în medie deţinuţii care se implică în activităţi sau care lucrează realizând 60-80 de credite într-un an, în funcţie de programul individual de educaţie şi intervenţie psiho-socială”.

Sorin Dumitraşcu afirmă că, pentru a obţine aceste credite, Cristian Borcea ar fi trebuit să finalizeze 20 de cursuri de calificare sau zece semestre la nivel universitar. Participarea la 20-60 de programe recreative şi de asistenţă psiho-socială i-ar fi adus, de asemenea, aceste credite. 800 de credite ar mai fi putut aduce 40 de luni de muncă la un câştig mediu de cinci zile/lună, pentru fiecare dintre aceste zile-câştig acordându-se câte patru credite.

Cristian Borcea a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor de jucători”.

+0 -0
se încarcă...