Rectificarea bugetară se discută marţi în CSAT

0
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, participa la Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii , in Bucuresti, marti, 3 marie 2015. BP PRESEDINTIE / MEDIAFAX FOTO

Rectificarea bugetară se va discuta, marţi la ora 13, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care are înscrisă pe ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis convocarea CSAT pentru marţi, ora 13, iar administraţia prezidenţială a anunţat că pe ordinea de zi sunt discuţii legate de rectificarea bugetară. Asta la la o zi după ce Guvernul a cerut convocarea în regim de urgenţă a şedinţei CSAT în vederea avizării rectificării bugetare.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că va prezenta, marţi, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), o variantă diferită a rectificării bugetare, cu alocări suplimentare pentru SIE, SPP şi STS, dar care vor rămâne pe minus la rectificare.

Ministerul Apărării şi Ministerul Afacerilor Interne vor rămâne cu aceleaşi sume, precum cele prevăzute în rectificarea prezentată la 3 august, conform precizărilor făcute de ministrul Finanţelor. În plus, la Serviciul Român de Informaţii rămâne tăierea de 113 milioane de lei.

La Administraţia Prezidenţială a rămas diminuarea de peste 11 milioane lei a bugetului iar la Serviciul de Informaţii Externe “per ansamblu, structura rămâne cu un minus de 2,8 milioane de lei. La fel, Serviciul de Pază şi Protecţie are o modificare pozitivă, de plus 7,6 milioane lei, dar pe ansamblu rămâne cu minus de 15 milioane lei. Ultima structură, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, a fost o influenţă pozitivă de 2 milioane de lei la bunuri şi servicii, în vederea derulării unor achiziţii la fel în vederea preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar pe ansamblu structura rămâne cu un minus de 14,1 milioane lei”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

În 21 august, Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării transmitea că a iniţiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al acestor instituţiilor cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens şi Ministerul Finanţelor Publice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern din 23 august că Guvernul a cerut convocarea de urgenţă a şedinţei CSAT pentru a putea adopta rectificarea bugetară, deoarece că preşedintele Klaus Iohannis ”nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp” să facă acest lucru.

Rectificarea bugetară nu poate fi adoptată de Executiv fără avizul CSAT pentru bugetele instituţiilor care au atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Deja ai votat!
se încarcă...