O grupare care coordona peste 50% din piaţa drogurilor din Bucureşti, a fost destructurată

0

O grupare condusă de doi cetăţeni iranieni, care coordona peste 50% din piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti, a fost destructurată. Au fost ridicate 800 de grame de heroină şi 4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, au făcut, luni, 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Buzău, la o grupare specializată în trafic de droguri mare risc.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere emise de procurorul de caz.

În urma acestor activităţi, au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile.

Din cercetări a reieşit că guparea, formată din persoane cu cetăţenie iraniană, turcă şi română, ar fi introdus pe teritoriul României importante cantităţi de heroină, de ordinul zecilor de kilograme, ce ar fi fost procurate de pe teritoriul Iranului şi transportate în România prin Turcia.

Gruparea, formată din 7 persoane, ar fi fost condusă de doi cetăţeni iraniani, de 49 şi 51 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv Cernica. Membrii grupării ar fi fost precauţi în derularea activităţii infracţionale, fiecare cu un rol prestabilit şi bine definit.

Aceştia ar fi coordonat, în proporţie de 50-60%, piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti, fiind cea mai importantă reţea de trafic de heroină care ar fi acţionat în Capitală, arată Poliţie într-un comunicat.

Procurorul de caz din cadrul DIICOT a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore faţă de 4 dintre ei, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Biroul tehnic şi de criminalistică – D.I.I.C.O.T.. La acţiune au participat şi jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

+0 -0
se încarcă...