5 + twelve =

A password will be e-mailed to you.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat aseară, după opt ore de audieri în comisia SRI, că a comunicat parlamentarilor poziţia sa cu privire la protocoale. „Am spus tot ce voiau să se ştie despre ele şi domnul Manda o să vă dea toate detaliile. Am speranţa că am fost extrem de coerent şi concis, astfel ca parlamentarii să fi înţeles ce le-am comunicat”, a declarat Eduard Hellvig.

Întrebat dacă a discutat şi despre protestele din 10 august, acesta a răspuns: „Am comunicat şi despre proteste, evident”.

Preşedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda, a declarat că Eduard Hellvig a dat explicaţii faţă protocoale din 2016, unul secret şi unul nesecret, invocând necesitatea celui secret din cauza vidului legislativ. Protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI a ajuns în luna august, a acestui an, la opinia publică. O variantă nesecretă care a fost publicată pe site-ul Ministerului Public şi una secretă, dezvăluită câteva ore mai târziu de Darius Vâlcov. Ambele au fost semnate în aceeaşi zi, chiar înainte de alegerile din 2016. În timp ce protocolul public era unul strict tehnic, realizat în baza legii, cel secret era o continuare a protocolului din 2009.

Manda a declarat, în urma audierii directorului SRI Eduard Hellvig, că Serviciul are protocoale încheiate din 1990, iar dintr-un total de 565 de protocoale sau acorduri, astăzi mai sunt active 337 de protocoale. „Discuţia a fost ca toate aceste protocoale să ne parvină la Comisie şi angajamentul a fost ca in maximum o săptămână să ne parvină la Comisie”, a declarat Claudiu Manda.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...